Onderzoeksgroep CARADT presenteert een bijzonder project voor onze programmalijn Gamechanger. Normaal gesproken nodigen wij kunstenaars uit om de tentoonstellingsruimte te vullen, maar voor deze programmalijn draaien we de rollen om. We nodigen onderzoekers uit om Kunstenlab zélf onder de loep nemen. Wat is Kunstenlab eigenlijk? Wie zijn er allemaal bij betrokken? Hoe zou de toekomst er uit kunnen zien?  

De afgelopen tijd heeft CARADT uitgebreid onderzoek gedaan naar Kunstenlab. Er zijn veel gesprekken gevoerd met mensen van binnen én buiten de organisatie. Daarbij kwam vooral naar voren dat Kunstenlab graag zichtbaarder wil zijn, meer ruimte wil voor reflectie, maar ook droomt van meer uitwisseling. CARADT heeft besloten een groots project te organiseren waarin Kunstenlab de daad bij het woord kan voegen.

 

Het project bestaat uit drie fases:

Fase 1
Studio

20 mei t/m 5 juni 2022

In deze periode wordt de tentoonstellingsruimte van Kunstenlab omgebouwd tot een echte studio. Hier is alles aanwezig om video’s, vlogs, foto’s of Instagram content op te nemen: camera’s, een green screen en allerlei props (rekwisieten). Iedereen is van harte welkom om de studio te komen gebruiken! In de studio is alles aanwezig om mooie content te maken voor bijvoorbeeld je facebookpagina, instagram of website en zo je eigen zichtbaarheid te vergroten. Wij nodigen je uit om een zelfgekozen fragment te selecteren en deze ter beschikking te stellen als input voor een musical (lees hier meer over in fase 3)!

Studio reserveren
De studio is geopend van 20 mei t/m 3 juni 2022 op werkdagen van 13.00 en 17.00 uur. Je kunt maximaal 2 dagdelen reserveren (2 x 2 uur). In de studio is deskundige begeleiding aanwezig. 

Reserveer hier 

Op de allereerste studiodag op 19 mei zal Kunstenlab zélf in de spotlight staan. Het team krijgt dan namelijk een script van CARADT, waarin iedereen een eigen rol krijgt. Deze rollen zijn allemaal gebaseerd op het onderzoek naar Kunstenlab. Van te voren weten we niet wie welke rol krijgt en wat er in ons script staat. Het doel is om tijdens het spelen samen te kijken naar de rol die we innemen, zowel als organisatie als individu. Het resultaat wordt opgenomen. 

 

Fase 2
Het vacuüm

6 juni t/m 27 juni 2022
In de tweede fase wordt de studio afgebroken en staat de tentoonstellingsruimte leeg. Deze periode is bedoeld om tijd te nemen om even niets te doen en na te denken over de eerste fase. Wat is er allemaal gebeurd? Hoe voelt het als er even helemaal niets te zien of doen is? Is daar eigenlijk wel ruimte voor?

 

Fase 3
De film

1 juli t/m 3 juli 2022
Tijdens de tweede fase heeft CARADT al het verzamelde filmmateriaal uit de studio gemonteerd tot een film. Deze film is een soort rapportage van hun onderzoek en alle fases die daarbij horen. De film is te zien van 1 juli t/m 3 juli in de grote zaal. Lees meer over de filmpresentatie >

 

CARADT staat voor ‘Centre of Applied Research for Art, Design and Technology.' Het is een groep hoogleraren van verschillende hogescholen. Samen zetten zij kunst, ontwerp en technologie in om onderzoek te doen naar een duurzame toekomst.

Project Gamechanger

1 juli 2022 t/m 3 juli 2022
Grote Zaal