Eind maart start er weer een nieuw team met 4 enthousiaste jongeren. 

 

Vacature (gesloten)

Vanaf maart gaat er weer een nieuw jongerenteam van start bij Kunstenlab. Ben je tussen de 16 en 22 jaar, nieuwsgierig naar de makers en het verhaal achter de kunstwerken, houd je van organiseren of vind je content maken leuk? Of vind je het gewoon gezellig om samen te werken met andere jongeren aan leuke en spannende events? Dan is het jongerenteam van Kunstenlab misschien wel jouw werkplek!

Wat ga je doen!
Je werkt in een team van 4 jongeren aan eigen, nieuwe en inspirerende events bij de tentoonstellingen in Kunstenlab. Je richt je op je eigen doelgroep. Het kan alle kanten op: van movie-night tot silent disco … bedenk het maar! Het Kunstenlabteam ondersteunt waar nodig! Je werkt hierbij samen met de kunstenaars en daar horen bijvoorbeeld ook de atelierbezoeken bij, om ter plekke te kunnen zien hoe kunstenaars werken. 

Daarnaast verzorg je de publiciteit op Instagram en TikTok en maakt je content voor rubrieken als bijvoorbeeld ‘meet the maker’ waarin je de kunstenaars interviewt. 

Praktisch
Nieuw LABel komt een keer per week 4 uur samen in het Kunstenlab (met uitzondering van de schoolvakanties). Het jongerenteam heeft een eigen werkplek in Kunstenlab. 

En niet onbelangrijk! Je verdient € 10,- netto/uur.  

Aanmelden
Ben je vanaf maart tot en met eind december 2024 beschikbaar? (Met uitzondering van de schoolvakanties.) Meld je dan snel aan, maar uiterlijk voor 26 februari, bij hanna@kunstenlab.nl

 

 

Over Kunstenlab
Kunstenlab zit in een oud fabriekspand aan het water in het Havenkwartier midden tussen kunstenaarsateliers en creatieve ondernemers. We hebben drie zalen waar we 1 x in de 8 weken een tentoonstelling laten zien over actuele kunst. We uitnodigen kunstenaars uit om nieuw werk te maken en te experimenteren. Sommige kunstenaars werken met technologie, andere met geluid, licht, animaties of bouwen houten installaties, het is elke keer compleet anders. Bij ons vind je dus geen traditionele schilderijen. We geven je een nieuwe kijk op kunst.

We brengen de kunst ook naar de stad zoals met Kunsthalte en lichtfestival Weerlicht. Ook hebben we een groot podium waarop we bijvoorbeeld tijdens de Catch avond mensen in korte tijd hun creatieve ideeën laten presenteren.

We zijn 6 dagen in de week open, de toegang is gratis en je mag ook  een kopje koffie of thee pakken in onze barruimte en bijvoorbeeld nog even napraten of studeren.

Nieuw LABel is onderdeel van ons tentoonstellingsprogramma ‘Clash & Play’. Het uitgangspunt daarvoor is een open uitnodiging aan jongeren om als reactie op ons tentoonstellingsprogrammering eigen activiteiten te ontwikkelenen organiseren voor leeftijdgenoten.