Kunstenlab organiseert een aantal (vaak terugkerende) kunstactiviteiten in de Deventer en omstreken voor een steeds wisselend en breed publiek. We leveren hiermee een substantiele bijdrage aan het beeldende kunstklimaat in Deventer. We doen dit in samenwerking met onder andere Deventer kunstenaars en met vele culturele instellingen in Deventer zoals 'Open Monumentendag’ en 'Weerlicht' en de tweejaarlijkse overzichtstentoonstelling 'DE STAAT VAN', waarin kunstenaars uit Deventer zich presenteren aan een groot publiek.

Kunstfietsroute Kunst van Hier tot Ginder; een laagdrempelige evenement met kunst van hoog niveau wat elk jaar plaatsvindt in het eerste weekend van juni. De kunstfietsroute voert de bezoekers door 25 kilometer prachtig Sallandse landschap en langs 6 markante locaties met beeldende kunst, theater en muziek.

Kunstenlab Podium
Maar ook in eigen huis biedt Kunstenlab een podium aan kwalitatief goede culturele producties voor een steeds wisselend en breed publiek. Hierin hebben we aandacht voor andere disciplines en presenteren we naast de ‘eigen’ Catch ook filmdocumentaire-avonden en avonden van de Beroepsorganisatie Nederlandse ontwerpers. We werken samen met heel diverse culturele partners, met als uitgangspunten gedeeld eigenaarschap, extra naamsbekendheid en crossovers van publiek. Een groot deel van deze activiteiten wordt dus geprogrammeerd door anderen, de presentatie ervan vindt plaats in samenwerking met Kunstenlab: POWERED BY KUNSTENLAB PODIUM.

Bekijk de agenda voor de actuele data en informatie.