Deventer heeft een aantal atelierverzamelgebouwen waaronder de Plataan aan de Ramelestraat, de Panta Rheij aan de Van Hetenstraat, het vmDavogebouw in het Havenkwartier en daarnaast zes atelierwoningen aan de Middelweg. Verschillende publieke en private partijen beheren deze werkruimtes. Kunstenlab heeft met hen afspraken gemaakt over het voordragen van nieuwe huurders als er ruimtes leegkomen. Daarnaast wordt Kunstenlab regelmatig benaderd met de vraag te bemiddelen in (onder)verhuur door andere aanbieders van werkruimtes (waaronder kunstenaars zelf).

Wie komt er in aanmerking voor een atelier?
Atelierbemiddeling is in eerste instantie gericht op beroepsmatig werkzame beeldende kunstenaars woonachtig in Deventer en omgeving. Als er onvoldoende geschikte kandidaten zijn, komen ook toegepaste kunstenaars en overige (niet beeldende) kunstenaars in aanmerking om te worden voorgedragen voor een vrijkomend atelier.

Hoe gaan we te werk?
Wil je in aanmerking komen voor een atelier(woning) dan moet je je eerst bij Kunstenlab inschrijven als beroepsmatig beeldend kunstenaar. Inschrijven kan alleen doormiddel van het inschrijfformulier. In bijlage 1 van het inschrijfformulier geef je aan dat je in aanmerking wilt komen voor een atelier. Wanneer jouw inschrijving positief is bevestigd, kom je automatisch op de wachtlijst voor atelierruimtes te staan. Hoe Kunstenlab precies omgaat met de wachtlijst kun je lezen  in de toelichting 'Procedure toewijzing van ateliers'

Download de procedure toewijzing en ateliers