Elk jaar in het 2e weekend van juni vindt Kunst van hier tot Ginder plaats, een kunstfietsroute in het buitengebied van Deventer, rondom het dorp Okkenbroek. In 2018 ist het evenement voor de 15e keer georganiseerd.

Verbinding kunst, cultuur, natuur
Kunst van Hier tot Ginder trekt jaarlijks 4000 - 5000 bezoekers. Het evenement is een unieke combinatie van een laagdrempelig evenement en een hoogwaardig artistiek aanbod. De verbinding tussen kunst, natuur en cultuur maakt dat heel diverse doelgroepen worden bereikt. De kunstfietsroute heeft daarmee ook verschillende functies: het biedt ontspanning, vermaak en inspiratie in het prachtige decor van het Sallandse Landschap.

Het veranderende landschap
Het veranderende (cultuur)landschap in het buitengebied van Deventer is de directe aanleiding en het uitgangspunt voor ‘Kunst van Hier tot Ginder’. Het gaat daarbij zowel om veranderingen in het landschap zelf als in de bedrijvigheid, sociale structuren en beleving. We willen op die veranderingen reflecteren en ze op een andere manier onder de aandacht brengen van zowel de bewoners van het landelijk gebied als van nieuw publiek. We nodigen kunstenaars uit om een nieuw, tijdelijk kunstwerk voor een specifieke locatie te maken. Bezoekers kijken - gestuurd door de blik van de kunstenaar of theatermakers - naar het landschap, haar bewoners en aanwezige bedrijvigheid.

Organisatie
Kunstenlab realiseert de beeldende kunst-programmering. De organisatie van het evenement wordt uitgevoerd met Stichting Kunst van Hier tot Ginder in Okkenbroek: een bestuur met een team van ruim 50 vrijwilligers. 

Edities:

 


In samenwerking met Stichting Kunst van Hier tot Ginder.
Mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, BPD, Stichting IJssellandschap, De Marken en vele andere sponsors