Educatief aanbod:
KIJK! KUNST in het Kunstenlab

Samen met de leerlingen maken we een ontdekkingstocht door de tentoonstelling: wat is er te zien, te horen, te beleven? Aan de leerlingen worden vragen gesteld zoals: “Wat is het voor soort kunstwerk? Hoe is het gemaakt? Wat denk jij dat het betekent? Wat vind je van het kunstwerk?”

De tentoonstellingen wisselen ongeveer om de 8 weken en hebben verschillende thema’s. De kunstwerken zijn gemaakt van verschillende materialen en technieken.

Er is een mogelijkheid dit bezoek uit te breiden met een passende workshop in het Kunstenlab. Onze activiteiten zijn op maat. Leerlingen ontvangen een lesbrief vooraf en een opdracht voor op school achteraf.


Educatieve opdracht bij de tentoonstelling GRIDS van Art van Triest
Zou jij ook kunstenaar willen zijn? Dan is dit je kans. Met deze opdrachten kruip je voor even in de huid van beeldend kunstenaar Art van Triest.

 

OP EXPEDITIE! in het Havenkwartier
Het Kunstenlab staat in het Havenkwartier; een bruisende plek met bijzondere nieuwe gebouwen, spannende oude gebouwen, een echte haven en verschillende kunstenaarsateliers.
Samen met de leerlingen gaan we op expeditie door het Havenkwartier, de tentoonstelling in het Kunstenlab en bezoeken we ook een atelier van een kunstenaar. Wat is er te zien, te horen en te beleven?

Je kunt dit bezoek uitbreiden met een passende workshop in het Kunstenlab of kunstenaarsatelier. Onze activiteiten zijn op maat. Leerlingen ontvangen een lesbrief vooraf en een opdracht voor op school achteraf.

Meer informatie en aanmelden

Josien in ’t Hof, 0570 611848, josien@kunstenlab.nl

Voor een bezoek graag minimaal 2 weken van tevoren aanmelden bij bovengenoemde contactpersoon (in principe op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig).