Educatief aanbod:

KIJK! KUNST in het Kunstenlab

Samen met de leerlingen maken we een ontdekkingstocht door de tentoonstelling: wat is er te zien, te horen, te beleven? Aan de leerlingen worden vragen gesteld zoals: “Wat is het voor soort kunstwerk? Hoe is het gemaakt? Wat denk jij dat het betekent? Wat vind je van het kunstwerk?”

De tentoonstellingen wisselen ongeveer om de 8 weken en hebben verschillende thema’s. De kunstwerken zijn gemaakt van verschillende materialen en technieken. Er is een mogelijkheid dit bezoek uit te breiden met een passende workshop in het Kunstenlab. Onze activiteiten zijn op maat. Leerlingen ontvangen een lesbrief vooraf een opdracht voor op school. 


Educatiepakket Buitenkunst Deventer
Een actief, uitdagend en lokaal project over kunst

Op de nieuwe website Buitenkunst in Deventer vind je alle kunstwerken in de openbare ruimte van Deventer. Kunstenlab biedt naar aanleiding hiervan een nieuw lespakket aan over buitenkunst waarbij leerlingen op pad gaan om de buitenkunst bekijken, maar ze steken zelf ook de handen uit de mouwen in de klas! Lees verder >>

 

OP EXPEDITIE! in het Havenkwartier

Het Kunstenlab staat in het Havenkwartier; een bruisende plek met bijzondere nieuwe gebouwen, spannende oude gebouwen, een echte haven en verschillende kunstenaarsateliers.
Samen met de leerlingen gaan we op expeditie door het Havenkwartier, de tentoonstelling in het Kunstenlab en bezoeken we ook een atelier van een kunstenaar. Wat is er te zien, te horen en te beleven?

Je kunt dit bezoek uitbreiden met een passende workshop in het Kunstenlab of kunstenaarsatelier. Onze activiteiten zijn op maat. Leerlingen ontvangen een lesbrief vooraf en een opdracht voor op school achteraf.

Meer informatie en aanmelden

Josien in ’t Hof, 0570 611848, josien@kunstenlab.nl

Voor een bezoek graag minimaal 2 weken van tevoren aanmelden bij bovengenoemde contactpersoon (in principe op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig).