In de zomer van 2023 vindt de derde editie van de IJsselbiënale plaats, een internationale kunstroute langs de IJssel. Op diverse locaties langs de route zoomen maar liefst 27 kunstenaars in op de verhouding tussen mens en landschap. Installaties, poëtische sculpturen, indrukwekkende en onverwachte plekken, performances, en andere ingrepen in het landschap. 

Een fietsroute van ruim 100 kilometer voert de bezoeker in vijf etappes van 17 juni t/m 17 september door de IJsselvallei, langs landgoederen, waterwerken, natuurgebieden en haar Hanzesteden langs alle kunstwerken en de vele activiteiten.

Grondtonen
Het thema van de internationale buitententoonstelling gaat ook in 2023 over de impact van klimaatverandering op het landschap, dit keer onder de titel Grondtonen. Hiermee brengt de IJsselbiënnale voor komende editie van de IJsselbiënnale een focus aan op de aarde, bodem, grond.

Lees meer over de deelnemende kunstenaars >>

Nevengeul 
De IJsselbiënnale 2023 bestaat naast de buitententoonstelling ook dit jaar weer uit een uitgebreid cultuurprogramma: Nevengeul. De Nevengeul wordt gevuld met groepstentoonstellingen op startpunten met werken van beeldende kunstenaars uit de regio, podiumkunst – optredens o.a. theater en muziek.

Lees meer over het programma >>

Rol Kunstenlab
Kunstenlab is nauw betrokken bij de IJsselbiënnale en houdt zich onder ander bezig met de selectie van de kunstenaars en de begeleiding van de kunstprojecten. 

Meer informatie over de Buitententoonstelling, programma Nevengeul en de reisgids/routekaarten vindt u op ijsselbiennale.nl