In de zomer van 2023 vond de derde editie van de IJsselbiënale plaats, een internationale kunstroute langs de IJssel. Op diverse locaties langs de route zoomen maar liefst 27 kunstenaars in op de verhouding tussen mens en landschap. Installaties, poëtische sculpturen, indrukwekkende en onverwachte plekken, performances, en andere ingrepen in het landschap. Een fietsroute van ruim 100 kilometer voert de bezoeker in vijf etappes door de IJsselvallei, langs landgoederen, waterwerken, natuurgebieden en haar Hanzesteden langs alle kunstwerken en de vele activiteiten.

Rol Kunstenlab
Kunstenlab is als initiatiefnemer nauw betrokken bij de IJsselbiënnale en houdt zich onder ander bezig met de selectie van de kunstenaars en de begeleiding van de kunstprojecten. 

Buitententoonstelling 'Grondtonen'
Het thema van de internationale buitententoonstelling ging net als de vorige twee edities over de impact van klimaatverandering op het landschap, dit keer onder de titel Grondtonen. Hiermee brengt de IJsselbiënnale een focus aan op de aarde, bodem, grond.

Bekijk de kunstroute en kunstwerken >>