Als voorproefje, amuse, op een hopelijk weer reguliere kunstfietsroute in 2022, organiseren wij samen met de stichting Kunst van Hier tot Ginder: AMUSE Van Hier tot Ginder. Een bijzonder en intiem programma op een prachtige locatie in Okkenbroek. De smaakmakers van dit weekend zijn de kunstenaars die speciaal voor deze locatie en dit weekend een kunstwerk maken én de theatermakers en muzikanten die je verrassen met onverwachte korte, soms zelfs eenpersoons, voorstellingen.

Van kunstenaars Maurice Meewisse en Elen Braga zal in het bos rondom het kampeerterrein een site specific kunstwerk te zien zijn.

Bospad
Maurice Meewisse heeft tijdens zin bezoek aan de natuurcamping zijn oog laten vallen op het stukje productiebos met de sparren. Die bomen staan opvallend dicht op elkaar, hebben een dunne lange stam met aan de bovenkant een kleine kruin. In dat bos creëert hij een tijdelijke open pad. Hij doet dat door op een meter of tien hoogte, net onder de kruin, een touw te bevestigen aan de boom en daarmee op een zachte manier en werkend met de elasticiteit van de bomen, spanning op het touw zetten, een soort van tui. Naast het pad zullen er ook een twintigtal touwen schuin door het bos lopen, naar de grond waar ze aan een paaltje vastzitten.

'als een vis op het droge'
Speciaal voor de kunstfietsroute maakt de Braziliaanse kunstenaar Elen Braga het werk ‘als een vis op het droge’. Een enorme piranha van 4 meter lang gemaakt van tapijt. Het ‘wandtapijt’ wordt met de hand getuft. De afbeeldingen op het lijf van de vis vertellen over de verplaatsing van goederen, mensen en de verhalen die daarbij horen. De piranha verwijst ook naar de bedreiging van de lokale natuur door de uitheemse soorten door klimaatverandering. 

Samenwerking AKI-ArtEZ
Dit jaar hebben we voor het derde jaar op rij een samenwerking met AKI-ArtEZ waarbij tweedejaars studenten van de AKI de kans wordt geboden om een locatie-specifiek werk te maken voor in de openbare ruimte. Vier (inmiddels derdejaars) studenten van ArtEZ Enschede hebben in opdracht van Kunst van Hier tot Ginder een werk gerealiseerd geïnspireerd op de Oostermaet en Okkenbroek: Luna Kunneman, Nieke Nouws,Rein Rodemeier en Iulia Paraipan.

Daarnaast zijn er op het terrein, kleine en onverwachte voorstellingen, muziek en gesprekken. Door onder meer Fabuloka, Bakkie Bike en Oscar Prinsen. 


4 en 5 september van 10.30 - 16.00 uur 
Kampeerterrein Oostermaat in Okkenbroek

Amuse van Hier tot Ginder

4 september 2021 t/m 5 september 2021
Op locatie