Mededeling betreft het Caronavirus: Kunstenlab is open. U kunt onze tentoonstellingen bezoeken op de reguliere openingstijden! Meer info >

In het Kunstenlab presenteert Eveline Visser ‘Je suis Marie-Antoinette. We zien de onthoofde figuur Marie -Antoinette in een ‘decor' van triplex, hout, karton, piepschuim, foam, papier, print, acrylverf en inkt. Het decor doet sterk denken aan een reclamevorm voor een film. Met een blik in dit decor word je binnengetrokken in de gevoelswereld van Marie-Antoinette.

Eveline Visser over Marie-Antoinette:
In het hart van de grootste storm van West Europa wordt Marie-Antoinette in de biografie over haar van de Engelse schrijfster Antonia Fraser geschetst als een spiegel en speelbal van deze tijd. Zij zou zelfs de voornaamste reden zijn van de Franse revolutie. 

Het oeuvre van Eveline Visser bevat schilderijen, installaties en objecten. Haar werk varieert in grootte. Zo maakt zij kleine schilderijen, maar ook grote installaties van 100 m2 waar het publiek daadwerkelijk doorheen kan lopen.

Eveline Visser heeft eerder soortgelijke werken (in de vorm van objecten) over Marie Antoinette gemaakt.

Lees meer>
Eveline Visser schildert omdat zij taal te gevaarlijk vindt  -  door Mieke Conijn

 


Lezing
De tentoonstelling sluit aan bij het thema van de Deventer Boekenweek 'Rebellen en dwarsdenkers' van 7 t/m 15 maart. Op 15 maart om 15.30 uur geeft Eveline Visser een lezing over haar fascinatie voor Marie-Antoinette en vertelt in de tentoonstelling over haar werk. Toegang is gratis. 

Opening:
De tentoonstelling wordt op zondag 16 februari om 16.00 uur feestelijk geopend samen met de tentoonstelling 'Even if it hurts' van Esmay Groot Koerkamp. 

Tentoonstelling Je suis Marie-Antoinette

15 februari 2020 t/m 15 maart 2020
Grote Zaal
gratis