De vraag wat waarheid is, is op dit moment actueler dan ooit. TAS ( terrorartsquad) profileert zich als kunstbeweging, meer als collectief dan als individu, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de collectiviteit van de Yes Man of Anonymous.  TAS is een onstuitbare kracht die politieke correctheid, censuur en fake nieuws van een satirisch commentaar voorziet.  

TAS creëert een eigen artistieke waarheid. Hij is gegrepen door de onbalans in de wereld in welvaart, mensenrechten en klimaat. De schaarste die deze onbalans tot gevolg heeft drijft TAS tot visuele vertalingen in de vorm van collages, animaties en installaties, die rake klappen uitdelen of zelfs als olie op het vuur zijn.

Tas is ontstaan in onze absurde, nihilistische wereld en groeit te midden van de chaos die deze wereld voortbrengt.  In dit groeiproces gebruikt TAS de artistieke vrijheid om het dagelijkse nieuws dat ons via allerlei kanalen overspoelt, van kritisch commentaar te voorzien. TAS bedient zich daarbij van dezelfde overrompelende beeldtaal en overload die ons dagelijks overspoelen.

TAS wil overtuigen en kijkers meenemen in zijn gedachtengoed. TAS wil verandering en bewustwording teweegbrengen.

Voor meer informatie en werk van TAS:
Online galery Patty Morgan
Instagram


Opening

TAS opent de tentoonstelling Passing thru the post-truth met een manifest op zondag 3 februari om 16.00 uur. Aansluitend wordt de tentoonstelling NOTHING BUT THE TRUTH - Dedicated to Anna Politkovskaya geopend. 

Lees hier het manifest TAS

 

Tentoonstelling Passing thru the post-truth

2 februari 2019 t/m 24 maart 2019
Projectruimte

 

Bezoek het facebook event: