Muziek neemt een belangrijke plaats in in het werkproces van Lies Kortenhorst. In deze tentoonstelling wordt speciaal stil gestaan bij de vraag wat muziek betekent voor het ontstaan van verschillende werken door de jaren heen. Kun je kijken naar een tekening of een schilderij zoals je ook muziek luistert?

De titel ´kijken zoals je luistert´ is afkomstig uit het in 2018 door galerie Bouwhuis uitgegeven boek `Dossier Lies Kortenhorst´ over het werk van Lies Kortenhorst. In haar boek echter, blijft de relatie naar de muziek iets onderbelicht. Voor deze tentoonstelling is Kortenhorst een nieuwe spannende samenwerking aangegaan met Voltmeister. Voltmeister maakt gebruik van modulaire synthesizers. De klanken, de beeldtaal, het bouwen en de ‘schriftuur’ van de apparatuur, en zelfs de oplichtende ledlampen, zijn nauw verwant aan de beeldtaal van de stedelijke landschappen die langzaam ontstaan bij Lies Kortenhorst in haar atelier.

Speciaal in de Kunstenlabsteeg componeert Lies Kortenhorst een nieuw werk dat refereert aan de opbouw en sequenties zoals Voltmeister hun tracks experimenteel opbouwt en uit bouwt.


Opening
Op zondag 8 september wordt de tentoonstelling om 16.00 uur geopend. Schilderijen en tekeningen worden gecombineerd met geluidsfragmenten, tapeteksten en filmpjes.


Lezing & live optreden 
Op zondag 15 september 2019 om 16.00 uur vindt er een inhoudelijke verdieping plaats. Filosoof, schrijver en curator Katja Rodenburg geeft een inleiding over de relatie tussen muziek en  beeldende kunst. Na de inleiding van Katja volgt een live optreden van Voltmeister met de resultaten van de samenwerking met Lies. Aansluitend gaat Katja Rodenburg in gesprek met Lies Kortenhorst en is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.

Combi-tip!
Bij onze buren De Perifeer kun je voorafgaand aan de opening om 15.00 uur genieten van een optreden van ZWERVER / VDWEIDE / HADOW / LUCIFORA; een aantal topmuzikanten uit de Amsterdamse improv en jazz scene >>

Dossier Notes, kijken zoals je luistert

7 september 2019 t/m 6 oktober 2019
Kunstenlabsteeg en projectruimte