Iedere dag komt er een enorme hoeveelheid informatie op ons af. Wat is echt, wat is waar? Is de waarheid verborgen? Is wat je ziet wel de oorspronkelijke vorm, is het nog wel origineel? Hoe krijg je grip op de zaken of krijgen de zaken grip op jou?

Marieke de Jong en Marisa Rappard tonen een parallelle wereld waar de informatiestroom de route bepaalt. De Jong en Rappard ontwikkelen een tekening waar je je in kunt begeven. Een installatieve omgeving die je omringt, een ruimtelijk werk dat je met een stroom aan lijnen en vlekken naar binnen trekt en meevoert. Eenmaal binnen bevind je je in een tussengebied waarin zekerheden worden losgelaten.

Normaliter werkt De Jong ruimtelijk en tekent Rappard op het platte vlak. In dit experimentele project onderzoeken zij hoe hun individuele beeldtalen en werkwijzen een gelijkwaardig samenspel kunnen aangaan. Het werk dat ontstaat, komt tot stand door een voortdurende beeldende uitwisseling en dialoog. Het resultaat ontstijgt hun individuele handelingen en levert nieuwe in zichzelf besloten ruimtelijke tekeningen op.

Lees meer over ons programma Changing Perspectives


Opening
Op zondag 8 september wordt de tentoonstelling om 16.00 uur geopend door Diana Wind, curator hedendaagse kunst bij Museum Rijswijk.

Aansluitend opent de tentoonstelling Dossier Notes, kijken zoals je luistert van Lies Kortenhorst. 


Kunstenaargesprek 

Zondag 6 oktober om 14.00 uur

Melchior Jaspers, curator, kunstadviseur v/d Rijksbouwmeester en mentor bij Cultuur en Ondernemen gaat in gesprek met de kunstenaars. Ook het publiek kan vragen stellen. Je bent van harte welkom >>

vorm om; vormt om; vormde om; vormden om; omgevormd

7 september 2019 t/m 6 oktober 2019
Grote Zaal