Zes Deventer kunstenaars hebben een toekomstbeeld gemaakt voor drie prominente locaties in Deventer: De Brink, Het stadsfront én het gezicht vanaf de Boreel.

Lies KortenhorstLies van DamElise van der LindenCorkville (Mark van der Noord), Peter Frans de Graaf en Freerk Wieringa maakten ieder op hun eigen manier een imaginaire voorstelling van de omgeving. Zij realiseerden onder meer een futuristisch beeld met immense installaties die diep de aarde in gaan, een droombeeld waarin de stad een natuurlijk ecosysteem wordt of een doemscenario; is er een dreiging van een nieuwe koude oorlog? Kortom, zij tonen nog niet bestaande stadsgezichten.  

De originele en digitale werken zijn tot en met 4 november 2018 te zien in de tentoonstelling Deventer 1250 jaar in Museum De Waag. 

 

Ontdek de Vergezichten met de app 3Deventer

De vergezichten van de kunstenaars zijn opgenomen in de app 3Deventer. Naast deze toekomstbeelden wordt ook het verleden in een aantal tijdslagen toegevoegd én zie je het archeologisch erfgoed.  Met de app kun je op bijvoorbeeld de Brink bekijken in het jaar 1000, hoe het nu is, maar ook hoe het misschien in 2080 gaat zijn….

Download 3Deventerapp gratis in Google Play of App Store.

 In samenwerking met Deventer Verhaal, Panoptes Heritage, Archeologie Deventer en Bestwerk.
Mogelijk gemaakt door provincie Overijssel, VSBFonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en gemeente Deventer