Sinds een paar jaar maakt Fikret Devedzic digitale schilderijen met behulp van een app en een speciale tekenpen. Daarnaast maakt Devedzic schilderijen op doek en tekeningen op papier, vaak een combinatie van olieverf, pastel, houtskool en diverse andere technieken. Deze diversiteit aan technieken zijn nu naast elkaar te zien in de tentoonstelling ZOALS IK HET ZIE. 

In de tentoonstelling laat Devedzic een video zien van het creatieve proces achter zijn digitale schilderijen. De app legt alle stappen in het tekenwerk vast op video. Sneller afgespeeld wordt de wordingsproces van een kunstwerk zichtbaar. Devedzic probeert zijn kunstwerken in de tijd te vangen en laat met de video de twijfels en keuzes van de kunstenaar zien. 

Daarnaast zijn ook enkele vrouwportretten van zijn hand te zien. Voor deze werken werd Devedzic geïnspireerd door het gedicht van de Nederlandse dichter Jan Engelman (1900-1972):

''Had ooit het leven anders kunnen zijn

dan het was: een jacht op droomgezichten?    

Slechts hem is ’t leven altijd ongeremd

die met zijn droom den dag durft overnachten”.


Opening

De tentoonstelling ZOALS IK HET ZIE wordt op zondag 18 maart om 16.00 uur feestelijk geopend samen met de groepstentoonstelling 'The Silent Majority' in de grote zaal. 

ZOALS IK HET ZIE

18 maart 2018 t/m 29 april 2018
Kunstenlabsteeg en projectruimte
gratis