Paul Jansen Klomp ‘Ware Tijd’ is in verband met onder meer Kennisfestival NIET te zien van dinsdag 18 juni t/m donderdag 20 juni.

Paul Jansen Klomp toont in de podiumruimte onder meer zijn installatie ‘Light Table’. De titel van de tentoonstelling is ‘ware tijd’, een vertaling van het Engelse ‘real time’. Hiermee benoemt de kunstenaar dat de bewegingen van het tentoongestelde lichtwerk ter plekke worden gegenereerd.

12 tl-buizen zijn in een regelmatig patroon geplaatst op een houten staketsel. Een kleine computer zorgt ervoor dat de lampen afwisselend oplichten en dimmen in een continu proces waarin iedere lamp zijn eigen frequentie heeft. De stroom door de buizen wordt opgepikt en omgezet in geluid dat op 12 luisprekers te horen is.

Ook toont de kunstenaar het werk ‘error circle’ waarin een kleine computer probeert een cirkel te genereren maar perfect wordt die cirkel niet. De fouten zijn op de beeldbuis van een oscilloscoop zichtbaar en laten zich horen als korte verstoringen van het monotone geluid.


Opening

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 2 juni om 16.15 uur samen met de tentoonstellingen . . . van Jorrit Paaijmans en 'Leichte Nebel' van Heleen Simons. Voorafgaand aan de opening om 15.30 uur vindt de presentatie van publicatie van The Next Step plaats. Je bent van harte welkom. 

Tentoonstelling Ware Tijd

1 juni 2019 t/m 30 juni 2019
Podiumruimte