In de tentoonstelling 'Leichte Nebel' toont Heleen Simons tekenwerk uit de serie Wanderlust (2018 - heden) waaronder een aantal nieuwe tekeningen in de projectruimte. Voor de Kunstenlabsteeg ontwikkelt Simons een nieuwe installatie. Voor deze etalageruimte wordt de richting van de kijker gedwongen gefocust en worden op maat lichtbakken gemaakt, om de fragiliteit van de werken en de papierbehandeling en gelaagdheid een nieuwe dimensie te geven.

De serie Wanderlust is begonnen tijdens een residency periode in Lokalen, ruimte voor creatieve ontwikkeling, in Lichtenvoorde. In november 2018 heeft Heleen Simons zich daar een maand lang kunnen focussen en toeleggen op onderzoek binnen dit thema.

Wanderlust neemt je mee naar die kleine momenten waarbij je even ontsnapt aan de werkelijkheid. De momenten dat je er in de auto achter komt dat je onbewust al verder bent dan je dacht, of het moment dat je even wegdroomt in de wachtrij bij de kassa; escapisme anno 2019.’

'Leichte Nebel' is als een lichte grijze waas die een ochtend kan hebben waarin de wereld zich anders toont. Continue verhuld, omhuld, veranderd en mysterieus. Lichte nevel is ook een associatie naar het grijze grafiet, de diverse materiaalbehandelingen en het vervagen. Wellicht ook een verwijzing naar een lichte verneveling als staat van maken en de roes waarin de bezoeker kan worden gebracht.

De intimiteit en de techniek van de werken vragen om in te zoomen. Haast met de neus op het oppervlak te focussen, te dwalen in het kleine universum van elke tekening. Daarna kan de bezoeker uitzoomen en associatief dolen van tekening naar tekening om zelf een nieuw verband of verhaallijn te verzinnen.


Opening

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 2 juni om 16.15 uur samen met de tentoonstellingen 'Ware tijd' van Paul Jansen Klomp en . . . van Jorrit Paaijmans. Voorafgaand aan de opening om 15.30 uur vindt de presentatie van publicatie van The Next Step plaats. Je bent van harte welkom. 

Tentoonstelling Leichte Nebel

1 juni 2019 t/m 30 juni 2019
Kunstenlabsteeg en projectruimte
gratis