Jorrit Paaijmans toont in de tentoonstelling . . . (triple dot) sculpturale tekeningen.

Zijn werk gaat terug naar de essentie van het tekenen: punt, lijn en vlak. Hij beschouwt zijn werk, in welke vorm ook, als een tekening. Hij identificeert zich met een uitspraak van Richard Turtle:

‘Drawing is always the same to me. (…) To draw is something specific. A master drafstman is someone who draws, not someone who draws something. Drawing is inside the person; not on the paper’

Jorrit Paaijmans hanteert een formele beeldtaal. Hij maakt daarbij onder meer gebruik van mechanica als medium. Het werk krijgt, binnen de kaders die de kunstenaar schept, een eigen karakter door de werking van het apparaat. In het werk van de kunstenaar is de wisselwerking tussen het persoonlijke (handschrift, expressie, emotie) en het onpersoonlijke ( automatisering, technologie) een constante.  

In Kunstenlab toont hij de nieuwe installatie ‘body #1’. Dit werk is het resultaat van zijn zoektocht naar de vraag hoe hij sporen van onderzoek en ontwikkeling zichtbaar kan maken. Het resulteert in een installatie die echt los van de muur komt, vrij in de ruimte hangt. Een lichaam als verstild lijnenspel, waarin ook licht en schaduw een prominente rol spelen.

Jorrit Paaijmans nodigt de kijker uit zelf een standpunt ten opzichte van het werk in te nemen en betekenis aan het werk te geven.

Deze tentoonstelling draagt Jorrit Paaijmans op aan zijn vader.

Changing Perspectives

Met dank aan de Provincie Overijssel

Opening

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 2 juni om 16.15 uur samen met de tentoonstellingen 'Ware tijd' van Paul Jansen Klomp en 'Leichte Nebel' van Heleen Simons. Voorafgaand aan de opening om 15.30 uur vindt de presentatie van publicatie van The Next Step plaats. Je bent van harte welkom. 

. . .

1 juni 2019 t/m 30 juni 2019
Grote Zaal