Kunstenaar Quinten Dierick toont fragiele tekeningen en grafiek in de projectruimte en Kunstenlabsteeg. Zijn fragiele tekeningen zijn poëtisch en hebben associaties met muzikale elementen zoals notaties, ritmes en klankkleuren. Op 27 oktober om 16.00 uur opent de tentoonstelling. 

Quinten Dierick werkt met sporen. Tastbare sporen, maar ook ontastbare sporen, zoals bijvoorbeeld herinneringen. Hij onderzoekt waar sporen beginnen, eindigen en hoe ze begrensd worden. In zijn werk is hij zich steeds meer gaan interesseren voor het thema ‘aannames’: de mens is het enige organisme dat in staat is om te geloven in verhalen, tekens en sporen en ernaar te handelen in grote groepen. De mens doet dit zelfs over lange periodes en grote gebieden.

Dit had voor Quinten oorspronkelijk vooral een negatieve connotatie. Nu ziet hij het meer als een talent en unieke eigenschap van de menselijke soort. Het verschaft mensen immers ook de mogelijkheid te creëren en überhaupt ons bestaan voort te zetten.
Het werk is daardoor luchtiger, kleurrijker en meer poëtisch geworden. Hierdoor toont het werk  overduidelijk muzikale elementen zoals associaties met notatie, ritmes en klankkleur.

Zijn soms zeer systematisch ogende tekeningen bevatten slechts een handvol regels, de rest is ‘gezang’. Het fragiele werk lijkt te zweven. De lange, bijna Japans aandoende tekeningen zijn onderdelen van een totaalinstallatie die hij op dit moment ontwikkelt.

In voorbereiding daarop toont hij in het Kunstenlab alvast fragmenten en onderdelen hiervan.


Opening
Op zondag 27 oktober wordt de tentoonstelling om 16:00 geopend.

Ook wordt op dezelfde dag de tentoonstelling Instruments Make Play geopend.

The Prompter

19 oktober 2019 t/m 1 december 2019
Kunstenlabsteeg en projectruimte
Gratis