De ensceneringen van Eelco Brand lijken zich te onttrekken aan de realiteit, ondanks of misschien juist door hun hyperrealisme. Zijn 'werkelijkheid' is een computergegenereerde, digitale werkelijkheid: vormen en voorstelling zijn opgebouwd vanuit het niets, naar de wensen en specificaties van de maker.

Vanaf zijn vroegste werken verbeeldt eelco Brand natuur-landschappelijke scènes. Van de romantische atmosfeer in nachtelijke bostaferelen tot absurdistische en humoristische sequenties waarin onnatuurlijke objecten transformeren binnen de logica van de virtuele onstoffelijkheid.

Kunstkijken voor kids tijdens de kerstvakantie
Speciaal voor de kerstvakantie (op Tweede Kerstdag is Kunstenlab ook open) hebben we een aantal kijkopdrachten voor kinderen gemaakt. Er ligt papier, er liggen instrumentjes (met dank aan Kunstcircuit) om zelf aan de slag te gaan. Bedenk bijvoorbeeld het geluid bij een animatie van Eelco Brand! >>

Opening
De tentoonstelling wordt op zondag 9 december om 16.00 uur samen met de tentoonstellingen Foreign nature en 'wand-vlak-blik-veld' door Alex de Vries geopend. 

Openingstekst door Alex de Vries

Tentoonstelling Voorwaarts in een cirkel

8 december 2018 t/m 20 januari 2019
Podiumruimte