Max Kuiper werkt met beeld, geluid en tekst. Eén van zijn geluidsprojecten 'Les Horribles Travailleurs' bestaat uit geluidscollages, en composities, optredens, installaties en het organiseren van evenementen en samenwerkingsverbanden.

Kuiper presenteert tijdens de tentoonstellingsperiode het ‘z\w\a\r\t magazine’; een persoonlijk kunstenaarstijdschrift waarin Kuiper zich concentreert op de verfijning van het veelomvattende begrip 'zwart'. Het magazine bevat elementen als fotografie, collage, materialen, geluid, tekst, video, installaties en tentoonstellingen. 

In de podiumruimte zijn een groot aantal bladzijden uit bestaande en mogelijke afleveringen van het magazine te zien - deels in fysieke vorm, deels als video-installatie met een prominente rol voor geluid.

Work in progress
Gedurende de tentoonstellingsperiode stelt 'Les Horribles Travailleurs' elke week een nieuw geluidswerk samen, met als basis de vele field recordings die kunstenaar Marc Müller heeft gemaakt in een groot aantal gebouwen. Met werk van Marc Müler is tegelijkertijd te zien in de tentoonstellingsruimte van Kunstenlab. Elk nieuwe geluidswerk wordt gepresenteerd met een video die met het geluidswerk samenhangt. Zo wordt als het ware een tijdschrift gevormd, waarin elke week een bladzijde wordt omgeslagen.

Opening
De tentoonstelling wordt geopend op zondag 5 augustus om 16.00 uur samen met de tentoonstellingen 'It's my tail and I'll chase it if I want to' en  'Department of empiristic doubt'.
Dichter Martin Knaapen en geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat combineren gedichten en klanken bij het werk van Marc Müller, Max Kuiper, Aalt van de Glind en Hannelotte van Elst. 

Finissage
Op zondag 30 september om 16.00 uur presenteert Max Kuiper de nieuwe aflevering van z\w\a\r\t, inclusief geluidsdrager. En daarnaast geïnspireerd op de tentoonstelling `Department of empiristic doubt` van Marc Muller treden Max Kuiper, Quinten Dierick en Goos Veltman op. Zij maken gebruik van de vele fieldrecordings die kunstenaar Marc Müller in de loop van de tijd heeft verzameld in een groot aantal gebouwen.