Van origine is een kunstproject van Paola de Bruijn uit Deventer en Sigrid Spier uit Zwolle. Aan het kunstenaarsboek met zestien prenten, waarin zij hun natuurlijke nieuwsgierigheid en hun denken over oorspronkelijkheid presenteren in beeld en materiaal, is vier jaar gewerkt. Een aantal zeefdrukken is verrijkt met garen, voorzien van een blinddruk of uitsparingen, waardoor het werk, naast het zicht, ook op de tast waarneembaar is. Het boek nodigt uit tot reflectie: hoe verhouden wij ons ten opzichte van onze omgeving? Heeft de wereld nut? Zijn wij allemaal kunstenaars van origine?

Van origine wordt tijdens de tentoonstelling aangevuld met vrij werk van beide kunstenaars.

Paola de Bruijn maakt combinaties van fotografie, grafiek en borduursel in variaties, met natuurlijk groeiende kunstwerken als gevolg. Haar composities zijn modern, lieflijk, poëtisch, stil, melancholiek en soms uitbundig.

Sigrid Spier maakt, naast boeken, prenten en illustraties, ruimtelijk werk dat is opgebouwd uit verschillende lagen papier. Elementen uit de natuur worden vertaald naar patronen en herhalingen. Geometrische vormen worden gecomponeerd tot een nieuwe werkelijkheid.

Van origine is in een exclusieve oplage van 25 exemplaren verschenen en is te koop bij de kunstenaars. Voor meer informatie: www.vanorigine.nl

Opening
De tentoonstelling wordt op zondag 14 oktober om 16.00 uur feestelijk geopend samen met de tentoonstellingen 'Traces' en 'Quiet before the storm'

Van Origine

13 oktober 2018 t/m 25 november 2018
Kunstenlabsteeg en projectruimte