In de podiumruimte toont Isil Kurmus Aleksandrov tekeningen, prints en animaties. Ondanks het verschil in beeldtaal en techniek, draait het in alle werken om hetzelfde doel: Het zichtbaar maken van wat er naast de zichtbare werkelijkheid tegelijkertijd afspeelt in tijd en ruimte. Wat voor iedereen voelbaar is, maar niet direct waarneembaar, ingegeven door bijvoorbeeld de relativiteitstheorie en de snaartheorie.

Door kleine hints te halen uit het banale om ons heen, creëert Isil een steeds veranderende film van snapshots en associaties om nieuwe verbanden te tonen en voelbaar te maken.
De titel `Traces` is een directe verwijzing naar de houding van de kunstenaar. Als een onderzoeker gaat deze te werk om stukjes van de puzzel te vergaren en het mysterie op te lossen. Bladeren op de grond suggereren de aanwezigheid van een boom. Oplichtende pixels op het scherm doen denken aan onbekende sterrenstelsels en planeten.

George Didi-Huberman definieert de kunstenaar als een “creator of spaces”.   Voor Parmiggiani is  “het leven van een kunstenaar een ware odyssee om een oeuvre te creeren. Een oeuvre is de reis naar versmelten en loslaten, vergelijkbaar met de langzame versmelting van de ene wolk met de ander in een nieuwe samenstelling. Altijd in beweging en veranderlijk.` De werken van Isil versmelten met elkaar ondanks de ogenschijnlijk grote verschillen.

De tekeningen, prints en animaties doorkruisen drie wetenschappelijke domeinen in tijd en ruimte die alle drie de diversiteit, ritme en maat aantonen die in de natuur aanwezig zijn:
(1) de menselijke maat vanwege de aardse blik; (2) de microscopische schaal met afbeeldingen vanuit de moleculaire biologie; (3) en uiteindelijk,, de macroscopische maat vanuit bijvoorbeeld de ruimtevaart. Het gaat de kunstenaar er om te benadrukken hoe de moderne technologie om afbeeldingen te genereren, zoals telescopen, satellieten, microscopen en scanners, ons kan helpen om ons bewustzijn te vergroten en zichtbaar kan maken wat anders verborgen blijft.

Opening
De tentoonstelling wordt op zondag 14 oktober om 16.00 uur feestelijk door de turkse consul generaal. Aansluitend worden de tentoonstellingen 'Van Origine' en 'Quiet before the storm' geopend.

Tentoonstelling Traces

13 oktober 2018 t/m 25 november 2018
Podiumruimte