Er lijkt in de hedendaagse kunstwereld steeds meer een vermenging van genres te ontstaan, ook tussen beeldende kunst en (experimentele) muziek. Je ziet kunstenaars die muziek gaan maken, muzikanten die kunst maken, releases die een kunstwerk op zichzelf zijn, kunstwerken die een muziekstuk spelen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Dit is niks nieuws, maar wel relevant in het huidige kunstklimaat: Het afgelopen jaar werden er al meerdere boeiende tentoonstellingen aan gewijd, zoals: Zwaar Metaal/Nieuw Licht, Avant.jpg en Klank.

Stilstand in de beeldende kunst is er nooit. Alles blijft in beweging, het onderzoek gaat verder. Vaak valt er in werken die aan bovenstaande omschrijving voldoen nog een residu te vinden, een kijkje in de achtergrond van de kunstenaar of een duidelijk uitgangspunt in het werk dat ofwel met kunst, ofwel met muziek te maken heeft.

Wij zijn op zoek gegaan naar werken waarvan je niet meer ziet wat het uitgangspunt is, wat het hoofddoel van een werk is. Is dit nou een sculptuur of een muziekinstrument? En is het nou gemaakt door een kunstenaar, een muzikant of een wetenschapper? De zomertentoonstelling van het Kunstenlab gaat over de zoektocht naar de ware hybride kunstvorm. 

De tentoonstelling is samengesteld door Lilia Scheerder, geluids/performance kunstenaar en graficus en Peter Johan Nijland, componist en actief in verschillende muziekprojecten. Beide zijn werkzaam als programmeur bij Extrapool in Nijmegen.

Opening
De tentoonstelling wordt op zondag 26 juni om 17.00 uur geopend samen met de tentoonstelling van Danielle Lemaire in de Kunstenlabsteeg. Je bent van harte welkom.

Finissage  
De tentoonstelling Stilstand.gif wordt afgesloten met een finissage geheel in stijl! Sabina Hyoju Ahn geef een performance en er zijn optredens van Der Wexel & Yuri Landman en LLpresents. Danielle Lemaire presenteert haar nieuwste LP bij onze buren in De Perifeer.

Programma:
16.00 uur: Sabine Hyoju Ahn
16.15 uur: LLpresents
17.00 uur: Danielle Lemaire bij onze buren De Perifeer
17.45 uur: Der Wexel & Yuri Landman

Tevens zal op deze laatste dag Danielle Lemaire haar nieuwste LP presenteren in De Perifeer. Haar tentoonstelling te zien t/m 4 september in de Kunstenlabsteeg en de projectruimte sluit daarbij naadloos aan bij Stilstand.gif!

 

Stilstand.gif

25 juni 2016 t/m 4 september 2016