Vanaf 25 juni is het werk te zien van Danielle Lemaire in de projectruimte en Kunstenlabsteeg, parallel aan de tentoonstelling Stilstand.gif. Op zondagmiddag 4 september presenteert Danielle Lemaire haar plaat Respiration met een live concert in De Perifeer. Naar aanleiding van dit concert laat Kunstenlab het werk van Lemaire zien in een tentoonstelling.

Danielle Lemaire is een interdisciplinair kunstenaar. Ze maakt tekeningen, schilderijen, geluidsperformances, installaties, boeken, LPs, CDs en films en heeft een eigen platenlabel: Inner Landscapes. Op dit label bracht zij onlangs de radicale plaat Respiration uit.

Een veel voorkomend onderwerp in het werk van Danielle Lemaire is een leeg interieur of omgeving waarin menselijke sporen tastbaar zijn; schaduwen van menselijk leven of een droom. De ruimte, natuurlijk of architectonisch, wordt bewoond door diverse personages - zelfportret, portretten van anderen, ook anonieme wezens - met vaak uitgesproken vrouwelijke elementen. De afgebeelde personen fungeren als antennes, doorgeefluik; ze communiceren met hun omgeving die ver tot in het heelal reikt. 

Opening
De tentoonstelling wordt samen geopend met de tentoonstelling Stilstand.gif op zondag 26 juni om 17.00 uur. Je bent van harte welkom.

De Perifeer
De Perifeer is een platform voor muziek, kunst, performance en experiment. Een intiem podium en projectmatige residentie voor kunstenaars, gevestigd in het atelier van Harco Rutgers, naast Kunstenlab in Havenkwartier Deventer. Meer informatie over het concert leest je op:perifeer.org

 

Kunstenlabsteeg: Danielle Lemaire

25 juni 2016 t/m 4 september 2016
Kunstenlabsteeg
gratis