Aalt van de Glind en Hannelotte van Elst zijn twee kunstenaars die zich recentelijk in Deventer hebben gevestigd. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan de AKI ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Enschede. Op de academie ontwikkelden zij naast een gemeenschappelijke liefde voor de analoge fotografie ook het vermogen om met deze beeldende taal te spreken. Beide kunstenaars vertellen een universeel aansprekend verhaal gebaseerd op wat zij in hun dagelijkse omgeving tegenkomen. Omdat deze omgeving door Aalt en Hannelotte gedeeld wordt, vertonen hun werken veel overeenkomsten.

In deze tentoonstelling worden de overeenkomsten, maar ook de verschillen, onderzocht en aan de toeschouwer getoond. Het werk van Aalt van de Glind is autobiografisch van aard, niet in scène gezet en laat zich lezen als een visueel dagboek. Het werk van Hannelotte van Elst ontstaat vanuit een 'emotioneel concept' dat op zorgvuldige wijze uitgewerkt wordt en waarbij persoonlijke onderwerpen een monumentale waarde krijgen. Er worden zowel bestaande werken samengebracht als nieuwe werken specifiek voor deze tentoonstelling gemaakt.

Opening:
De tentoonstelling wordt geopend op zondag 5 augustus om 16.00 uur samen met de tentoonstellingen 'Department of empiristic doubt' en 'Les Horribles Travailleurs'.

Dichter Martin Knaapen en geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat combineren gedichten en klanken bij het werk van Marc Müller, Max Kuiper, Aalt van de Glind en Hannelotte van Elst.