Wat is je huidige status? Hoe presteer je? Hoeveel ben je nu waard? In deze ‘Spektakel-samenleving’ meten we ons succes en geluk aan hoge kijkcijfers, het genereren van duizenden ‘likes’ en als het even kan nog veel meer ‘shares’…

Alles moet nut hebben, alles moet snel gaan en we willen daarbij óók vermaakt worden. Die sensatiezucht voedt en versterkt onze ijdelheid. De buitenkant of de omlijsting wordt steeds belangrijker. Want om je naamsbekendheid te vergroten en je omzet te verhogen, staat de inhoud al lang niet meer voorop…

Kijkcijfers 
Met een serie werken, onder de noemer ‘Kijkcijfers’ toont Tamme de Boer in de projectruimte van Kunstenlab en Kunstenlabsteeg schilderijen met olieverf en spuitbus. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn: Macht, machteloosheid, massaliteit, geweld en de steeds sneller wordende wereld. 

Menselijke figuren in pakken en helmen vormen een metafoor voor de buitenkant, het kostuum dat de inhoudt verpakt, verhult en beschermt. Maar het is niet het tafereel dat in de werken de boventoon voert. Het gaat Tamme de Boer even goed om de dialoog met de verf. Het spel van kleur, de dynamiek van het schildersgebaar, het intense doorwrochte werken en dat laag op laag.

Tamme de Boer
In zijn werk balanceert Tamme de Boer tussen abstractie en figuratief. De voortrazende ideeën in zijn hoofd en de snelheid en vluchtigheid van het bestaan worden gevangen in momentopnames van verf. Zijn fascinatie ligt in het contrast tussen ‘stilstand en beweging’ en tussen ‘controle en improvisatie’. Zijn werk bezit een complexe gelaagdheid met sprekende kleurcombinaties, welke allerlei tegengestelde emoties kunnen oproepen.

Opening
De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zondag 22 januari om 16.00 uur.

Kijkcijfers

13 januari 2017 t/m 4 maart 2017
Kunstenlabsteeg en projectruimte
gratis