In de tentoonstelling 'Exposure' toont Tibor Dieters een serie fotogrammen. De fotogrammen zijn ontstaan door postdozen in pinhole camera’s (een gaatjescamera zonder lens) te transformeren. De kunstenaar stuurde de postpakketten met camera naar verschillende galerieën in Nederland. Met de beelden die onderweg zijn gecreëerd door de camera, legt Dieters de anders onzichtbare route tussen kunstenaar en galerie, tussen verzender en ontvanger vast. het resultaat is dat er beelden ontstaan die zich onttrekken aan esthetiek en vorm. 

Met zijn werk richt Tibor Dieters zich voornamelijk op de mens en diens socio-economische context en beweging — met name hoe sociale en politieke relaties tussen mensen, objecten en de ruimtes waarin de twee zich begeven een constant bewegend web van ethica creëren.

Door de productie van zijn werk te binden aan een onderling afhankelijk stelsel van sociale en economische relaties, in dit geval de postbezorging, wordt het vaak absurde en exploiterend karakter van hedendaags gezag blootgelegd, bevraagd, en in een nieuwe context geplaatst. Het uitbesteden van creatieve controle hierbij creëert de kunstenaar een werkwijze waarin materiaal en het ‘toevallige’ bijproduct centraal staan. Dit proces resulteert in een multidisciplinaire aanpak met een focus op analoge fotografische technieken, sculptuur, schrijven en film.

In de Kunstenlabsteeg laat Tibor Dieters een nieuw werk zien bestaande uit een installatie van silkscreen prints op hout.

 


Opening

De tentoonstelling wordt op zondag 22 december om 16.00 uur feestelijk geopend samen met de tentoonstellingen 'THE BOOKS HAPPEN' en 'No Problem or the secret life of objects'

Exposure

14 december 2019 t/m 2 februari 2020
Kunstenlabsteeg en projectruimte