In 2015 startten Willemien van Gurp en Jeanette Hoekstra een uitwisselingsproject. In dit project reageren de kunstenaars heel impulsief op elkaars werk. In week één maakt ieder een eerste tekening, deze tekeningen worden in week twee uitgewisseld, zo ontstaat de mogelijkheid om op elkaars werk te reageren: een nieuw vel wordt toegevoegd en de volgende tekening wordt gemaakt. Er volgen in het totaal zeven stappen in zeven weken, om daarna weer van voren af aan te beginnen met een nieuwe serie.

Het bijzondere van deze manier van samenwerken is het keer op keer weer geconfronteerd worden met het onverwachte. Het maakt nieuwsgierig en daagt uit tot het overschrijden van de eigen grenzen. Niet het eindresultaat staat centraal maar juist het proces, de beweging die je samen veroorzaakt. Spelen met vorm, associëren, impulsief en intuïtief werken vormen de belangrijkste ingrediënten. Niet alleen reageren op, maar ook ingrijpen in elkaars werk maakt onderdeel uit van het concept van …x7x7x7…

Wat startte als een tekenproject groeide langzaam maar zeker de ruimte in. Het resultaat is een bonte verzameling associatieve werken, afwisselend speels, illustratief en poëtisch.

Opening
De tentoonstelling ...7 x 7 x 7 ... wordt opzondag 28 januari om 15.30 uur feestelijk geopend. 

...7 x 7 x 7 ...

20 januari 2018 t/m 4 maart 2018
Kunstenlabsteeg en projectruimte
gratis