De afgelopen maanden werkten Bart Koldewee, Pim Muis, Mathijs van Sark en Eli Zegers intensief samen in aanloop naar deze tentoonstelling. Het doel van deze samenwerking is om een spannende totaalpresentatie te realiseren waarbinnen ook het individuele werk nog overeind en herkenbaar blijft. Het werk overstijgt door de collectieve aanpak het eigen ego. Het kunnen volgen en toepassen van elkaars gedachtenpatronen, en het reflecteren hierop zijn de fundamenten waarop de samenwerking gebaseerd is. 

De jonge kunstenaars nemen de ruimte van Kunstenlab als uitgangspunt voor de totaalpresentatie. Ze doen als collectief diverse ingrepen in de ruimte. De ruimte transformeert daarmee en dient tegelijkertijd als drager voor de tentoonstelling en voor de verschillende individuele werken. Het start al bij de ingang die anders is dan anders en die de bezoeker aanzet tot een ware ontdekkingstocht: Wat vertellen de werken afzonderlijk en wat als geheel? Waar begint het individu? Welk werk is van wie? En maakt dat eigenlijk nog uit? Alle denkbare scheidslijnen zijn doorbroken: Abstract, figuratief, schilderij, drager, sculptuur, en totaalinstallatie. Alles wordt bevraagd, niets is meer wat het lijkt. Alles krijgt een nieuwe context in een nieuwe orde.

Hierdoor ontstaat een collectieve beeldtaal, die vervolgens ten dienste staat van het werk binnen dit collectief. Het spanningsveld dat zich vormt wanneer alles samenkomt biedt zowel de bezoeker als de maker inzichten in de formele en fysieke eigenschappen van het werk, het tot stand gekomen geheel.

Opening
Tijdens de opening op 28 januari om 15.30 uur verzorgt collectief ‘Broken Toaster Records’ een optreden. Zij improviseren op de ruimte en de werken in de tentoonstelling. Van hun optreden blijft een residu in de tentoonstelling achter.

Is it me you're looking for?

20 januari 2018 t/m 4 maart 2018
Grote Zaal