Viorica Cernica

Collages en fotografie

12 september 2015 t/m 1 november 2015
Meer

 

12 september t/m 1 november in Kunstenlabsteeg en projectruimte
Opening: zondag 13 september om 16.30 uur

Viorica Cernica exposeert tijdens deze tentoonstelling nieuwe collages en fotografische werk. 

Zowel de foto's als collages hebben de verfstreek als uitgangspunt. In haar werk ervaart Viorica Cernica de levendigheid en vluchtigheid van het aanbrengen en drogen van verf. 
In deze nieuwe werken legt de kunstenaar dit vluchtige moment vast. Door de intuïtieve schilderwijze is elke verfstreek anders. Een spontane uitdrukking van een unieke, tijdelijke spanning of emotie. De nog natte of halfdroge verfstreek wordt een aantal keer gefotografeerd. 
De kunstenaar maakt daarmee zichtbaar wat doorgaans voor het publiek verborgen blijft. De foto's hebben een groot formaat. Zij krijgen hierdoor een een bepaalde abstractie, waarbij het accent vooral op het concept ligt.

De verfstreken zelf verwerkt de kunstenaar tot collages. Zij laat op deze manier het 'hele leven' van de verf aan het publiek zien. 

In de collages en fotowerken zit een mooie tegenstelling: In de fotografische werken geeft Viorica Cernica zich voornamelijk over aan het toeval, terwijl ze bij het maken van de collages juist de controle over de compositie uitoefent.

Viorica Cernica

tentoonstelling proef

1 oktober 2015 t/m 31 december 2015
Grote Zaal