Een bliksemtentoonstelling in het Kunstenlab met schilderijen en tekeningen van Peter Hekkert. De Deventenaar Peter Hekkert is een kunstenaar in hart en nieren en een echte schilder-schilder; iemand die het grote gebaar niet schuwt en de strijd van de kunstenaar met de materie en het onderwerp zichtbaar maakt. Hierdoor toont het werk tegelijk rauw, wild, maar ook doordacht en kwetsbaar tegelijk.

Dat een menselijk leven kwetsbaar is, bleek toen bij Peter een tijd geleden thymuskanker werd geconstateerd. Hij bleek uitbehandeld. Zijn grootste wens is een grote overzichtstentoonstelling te maken van een keuze van zijn werk; alles tonen is niet mogelijk, want Peter is een productieve kunstenaar! Veel werk is reeds bij verzamelaars, maar delen van series over bomen, zijn blikveld vanuit het atelier op het platteland, de kassen, de eigen hond…; heel dichtbij, maar soms ook beelden die zich opdringen via andere mediakanalen zijn graag geziene onderwerpen voor het schilderbeest. Alles is geschilderd en getekend met een niet te stoppen drang om dit op een andere wijze onder de aandacht te brengen; te tonen wat zich niet direct openbaart. Als een romantisch kunstenaar die naar de wereld kijkt en naar buiten treedt, maar de naar binnen gekeerde wereld van het atelier net zo hard nodig heeft.

De opening is op donderdag 29 juni om 18:00 uur met een drankje en een hapje. Een overzichtsboek van het werk van Peter wordt deze middag gepresenteerd. 

De afsluiting is zondag 2 juli om 16:00 uur. De werken worden deze zondag te koop aangeboden en kunnen na aankoop direct mee naar huis worden genomen. 

Peter's Ultimo

29 juni 2017 t/m 2 juli 2017
Kunstenlabsteeg en projectruimte
gratis