Femke Teussink is de eerste kunstenaar die exposeert in Kunsthalte. Onder de titel Survival of the Fittest toont zij beelden uit de natuur, die als je inzoomt, hun eigen microkosmos lijken te vormen. De serie gaat over overleven in een schraal landschap, dat ze als metafoor ziet voor het kaalgeslagen culturele landschap ten tijde van corona. Toch is het geen treurige bedoening: de foto’s laten zien dat in een schijnbaar kale en gure omgeving toch leven kan zijn. In die zin bieden ze verwondering en optimisme.

 

 

Femke Teussink probeert het alledaagse anders te bekijken en vertelt met haar beelden graag een verhaal. Ze gebruikt hierbij de camera als penseel om een eigen wereld te creëren.

Kunsthalte
Op het stationsplein in Deventer staat de Kunsthalte; een glazen ruimte waar Deventer kunstenaars je meenemen op reis door hun eigen werk. Om de vier weken is er een nieuwe tentoonstelling te zien in diverse disciplines zoals multimedia-installaties, fotografie of tekenkunst. Tijdens de pandemie was er veel minder kunst te zien: tentoonstellingsplekken waren regelmaat gesloten en het werk van kunstenaars bleef grotendeels onzichtbaar. Kunsthalte zet Deventer kunstenaars in de spotlight én brengt kunst dichtbij.

Komende maanden exposeren 7 kunstenaars in Kunsthalte. Bekijk hier de dienstregeling. 


Kunsthalte wordt mogelijk gemaakt door gemeente Deventer en het Mondriaan Fonds. 

Kunsthalte 1

7 maart 2022 t/m 30 maart 2022
Stationsplein Deventer