Anet van de Elzen presenteert in de podiumruimte van Kunstenlab haar film Echo The Now als een installatie. Geen film zoals je het gewend ben en waar je nu als toeschouwer middenin kan staan.

Echo The Now balanceert door zijn vorm op de rand van beeldende kunst en film. Voor kunstenaar Anet van de Elzen is het een verzamelwerk dat haar performances vasthoudt en presenteert, zoals een solotentoonstelling dat kan doen. Film is nu de drager, de ruimte waarin de beelden figureren.

De film ging op 17 mei 2017 in première in LAB111 in Amsterdam. Tijdens het openingswoord zei Digna Sinke, de producent, dat deze film in geen enkel vakje past, maar het is wèl film. Een film die weer maar eens bewijst hoe breed dat begrip film is.
Tijdens haar solotentoonstelling bij Gallery DITS in Amsterdam, waar de film gedurende drie maanden te zien was, werd door bezoekers heel verschillend gereageerd:

"… het zijn honderden beelden... eigenlijk zou je ze allemaal naast elkaar moeten laten zien… tegelijkertijd projecteren zodat je erin kan staan… de aftiteling moet weg want het is een kunstwerk…ineens zag ik wat verbeelding is!!.. volstrekt eigenzinnige film….het is geen film… niet zoals we die gewend zijn… wennen aan het tempo… meditatieve ervaring…geluid en beeld wegen even zwaar, prachtige combi...

Anet van de Elzen zegt over de film: “Het belangrijkst is dat mijn performances een andere geregisseerde drager kregen meer onafhankelijk van het NU. Nu kan ik de intensiteit van het werk communiceren en de eigen wereld waarin de beelden figureren. Dit kunstwerk blijft, wij veranderen.
Het zijn beelden waarvoor ik mijzelf gebruik, waaraan ik ondergeschikt word. Ze komen uit een andere dan onze alledaagse werkelijkheid. Zijn zeker ook geladen met autobiografische ervaringen, vertaald naar materiële en universele momenten.”

Bij de opening op 24 juni om 16:00 uur voert Anet van de Elzen een werk uit de film uit als performance.

Echo The Now - The Next Step

23 juni 2018 t/m 22 juli 2018
Podiumruimte
Gratis