Komende vrijdag is het weer tijd voor een nieuwe, zomerse editie van de Catch! Deze editie vindt plaats in Burgerhaven; een indrukwekkende, industriële ruimte die gevuld is met 75 bioscoopstoelen. We hebben weer een mooie lijst met sprekers, allemaal met een verassend verhaal!

 

De line-up voor deze zomereditie: 

Ewout van der Horst - directeur Speelgoedmuseum 

Annejet Brandsma - documentairemaker en fotograaf
 
Lidy Klein Holkenborg - boekmaker ENZO

Koos Hoogland - directeur en initiatiefnemer museum EICAS
 
Edwin Zwakman - beeldend kunstenaar
 
Luuk Harmsen - dichter/spreker
 
Jaqueline Hogeveen - lid werkgroep ei  

Leonard Passchier - beeldend kunstenaar

Fleur Poppema – snoepmaker


Annejet Brandsma vertelt over haar nieuwe documentaire over de positie van vrouwen op het platteland. Koos Hoogland deelt de plannen voor het nieuwe EICAS museum in Deventer en Ewout van der Horst die van het Speelgoedmuseum. Fleur Poppema laat ons weten waarom zij stopte als directeur van een basisschool om snoepmaker te worden. Kunstenaars Edwin Zwakman en Leonard Passchier vertellen over hun kunstpraktijk en het werk dat zij ontwikkelden voor de IJsselbiënnale.

Jaqueline Hogeveen geeft een inkijkje in de kunstenaarsgroep Stichting Y die in de jaren 70 Deventer op zijn kop zette. Luuk Harmsen deelt zijn passie voor poëzie en taal. Lidy Klein Holkenborg vertelt over haar boek waarin generaties aan verhalen van bewoners uit de Wilpse Klei zijn vastgelegd.

De Catch is een niet te missen, altijd verrassende avond waarbij een breed scala aan interessante en bijzondere sprekers van binnen en buiten Deventer zich aan je presenteert. Het dwingende format van 20 slides x 20 seconden per slide zorgt ervoor dat de presentaties catchy, creatief en to-the-point zijn, en soms ook hilarisch.

 

Nieuwsgierig?
Kom dan vrijdag 10 september a.s. naar de Catch bij Burgerhaven (St. Olafstraat 5) in het Havenkwartier in Deventer. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Netwerken doe je voor, tijdens en na afloop met een drankje en de relaxte muziek van de dj.

Dus…. waarom nog bankzitten als je Catchen kan…? Kom ook!

Aanmelden verplicht
We mogen maximaal 75 bezoekers ontvangen. Aanmelden is daarom verplicht. Dit doe je door een mailtje te sturen naar karlijn@denieuweoost.nl onder vermelding van voornaam, achternaam en het aantal mensen.

Toegang is gratis. 


De Catch wordt georganiseerd door Kunstenlab in samenwerking met productiehuis De Nieuwe Oost en met dank aan Bestwerk.