De afgelopen twee jaar is talentontwikkeling een belangrijk onderdeel geworden van onze programmering. In het programma The Next Step, mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de provincie Overijssel, nodigden we kunstenaars uit om bij onze tentoonstellingen en projecten een nieuwe stap in hun artistieke ontwikkeling te zetten. Deze stap kan op veel manieren vorm krijgen: in onderwerp, materiaalgebruik of formaat, maar bijvoorbeeld ook in de keuze voor een ander medium of in de samenwerking met een andere kunstenaar.

We sluiten The Next Step af met een publicatie. Hierin blikken we terug met kunstenaars en team, in de vorm van interviews en teksten door onderzoeksjournalist Astrid Aarsen. 

We zijn trots op dit mooie overzicht en nodigen je van harte uit bij de presentatie van de publicatie aanwezig te zijn. 

Aansluitend is de opening van de 3 nieuwe tentoonstellingen van Heleen Simons, Paul Jansen Klomp en Jorrit Paaijmans. De tentoonstelling van Jorrit Paaijmans is de eerste in ons nieuwe, net gestarte programma ‘Changing Perspectives’, waarin we de focus op inhoudelijke talentontwikkeling verder ontwikkelen.

 

Presentatie Publicatie The Next Step

2 juni 2019
15.30 uur
Grote Zaal