The Next Step is een talentontwikkelingsprogramma van Kunstenlab. Dankzij een substantiële bijdrage van de provincie Overijssel is het programma in de zomer van 2017 gestart. 

In The Next Step nodigen we binnen onze tentoonstellingen en projecten kunstenaars uit die een volgende stap in hun artistieke ontwikkeling willen zetten. Deze stap kan op veel manieren vorm krijgen: in onderwerp, materiaalgebruik of formaat, maar bijvoorbeeld ook in de keuze voor een ander medium of in de samenwerking met een andere kunstenaar.

Deze ontwikkeling heeft altijd een publiekspresentatie tot gevolg: hierdoor kan de kunstenaar zijn nieuwe stap direct spiegelen aan de publieke reactie. We vragen de kunstenaar aan de start van het traject deze stap te definiëren en formuleren. We monitoren het proces en de bereikte resultaten.

Publicatie The Next Step
Op zondag 2 juni om 15.30 uur sluiten we 'The Next Step' af met een publicatie. Hierin blikken we terug met kunstenaars en team, in de vorm van interviews en teksten door onderzoeksjournalist Astrid Aarsen.


In het kader van het The Next Step-programma deden de volgende kunstenaars mee:

Kunstenaars vertellen over hun Next Step op het blog van Kunstenlab.


The Next Step is mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel