Iedereen is van harte welkom om in de studio video’s, vlogs, foto’s of Instagram content op te nemen. In de studio zijn belichtingsapparatuur, camera’s, een green screen en allerlei props (rekwisieten) aanwezig. Daarnaast kun je zelf rekwisieten meebrengen, en eventueel achterlaten in de studio. Het gebruik van de studio is helemaal gratis, en alles wat je maakt kun je delen op je eigen kanalen.
Het zou heel fijn zijn als je (een deel van) de gemaakte content óók beschikbaar stelt aan Kunstenlab. Dat gaat dan mogelijk deel uitmaken van een ‘musicalfilm’, die een langdurig onderzoek naar Kunstenlab afsluit en ook jullie content is daar belangrijk voor. De musicalfilm is van 20 juni t/m 3 juli te zien in Kunstenlab en online.

Onderdeel van onderzoek
De inzet van de studio is een advies van het onderzoeksteam van CARADT, dat we hebben gevraagd om Kunstenlab zélf onder de loep te nemen. Door de ruimte open te stellen voor mogelijk nieuwe uitkomsten willen wij ons afvragen wat Kunstenlab eigenlijk is? Wie zijn er allemaal bij betrokken? En, hoe zou de toekomst er uit kunnen zien? De rollen zijn dus omgedraaid: in plaats van een kunstenaar te vragen een tentoonstelling te maken, worden we als Kunstenlab (samen met onze omgeving) zelf uitgelicht in dit project.

Script
Om de studio te activeren en een eerste aanzet te geven, heeft CARADT een script geschreven voor Kunstenlab waarin iedereen van het team een rol krijgt. Het doel is om tijdens het spelen samen te kijken naar de positie die we innemen, zowel als organisatie als individu. Het uiteindelijke resultaat wordt verwerkt in de musical. Dit script blijft tot het eind van het project beschikbaar. Misschien wil jij ook wel een deel van het script uitvoeren?

Ontmoeting en uitwisseling
Wij hopen dat we ook nieuwe mensen en partijen gaan ontmoeten via de studio! Kunstenlab wil graag zichtbaarder zijn en daarnaast dromen we van meer uitwisseling. We willen daar met je over in gesprek: hoe zie je een plek als Kunstenlab, wat kunnen we voor elkaar betekenen en welke rol kunnen we in de toekomst vervullen? Dus kom naar de studio, dan spreken we je graag én kun je tegelijkertijd aan je eigen zichtbaarheid werken.

Meedoen?
Schrijf je hier in voor een tijdslot (je mag maximaal 2 x een tijdsslot reserveren van 2 x 2 uur) link. De studio is in principe ‘plug & play’ beschikbaar. Er is iemand aanwezig vanuit het Kunstenlab die je wegwijs maakt in de studio en voor de aanwezige apparatuur is een handleiding aanwezig.


Lees hier meer over het onderzoek.

 

de studio

20 mei 2022 t/m 4 juni 2022
13.00 uur t/m 17.00 uur
Grote Zaal
Gratis