Zondag 10 oktober gaat Arno Kramer in gesprek met Pim van Pagée en Klaus Versteegen. In de tentoonstelling Min of Meer is recent werk van beide kunstenaars te zien. De tentoonstelling is samen te zien met de tentoonstelling  'Solitair of Solidair' over de geschiedenis en het gedachtengoed van stichting Y. In de jaren 70 organiseerde de stichting vernieuwende kunstmanifestaties in Deventer en Olst. Van 1972 tot en met 1974 voerden Klaus Versteegen en Pim van Pagée onder de naam Gelegenheidsduo in opdracht van stichting Y een reeks kunstprojecten uit, Vingeroefeningen genaamd. In het kunstenaarsgesprek gaat Arno Kramer vooral in op het individuele werk van de kunstenaars uit de tentoonstelling Min of Meer. 

Arno Kramer schreef naar aanleiding van de tentoonstelling 'Min of Meer' over de kunstenaars: 

Klaus Versteegen is de colorist pur sang. Ook in het non-figuratieve ontdekte Klaus Versteegen eindeloze variaties. Zijn schildertechniek is zachtmoedig en gevoelsvol, als je dat al zo kunt zeggen. Het zal vast ook zo zijn geweest dat zich soms iets aan vorm en misschien kleur ontwikkelde in zijn hoofd maar vaker is dus het hart en vooral het onderbewuste de sturende factoren in zijn ontwikkeling....

Het werk van Pim van Pagée genereert een wervelende stroom van nieuwe beelden werelden, die uit de mens en de materie ontspringen. Haar taal is die van de subversititeit, de weerspannigheid van het individu, obsessies, soms waandenkbeelden en de weerbarstigheid van de materie......Beter is het om het werk van Pim van Pagée eerst te ondergaan, die waarneming en speurtocht naar houvast, naar een eventuele vorm, komt dan later vanzelf. je kunt visueel blijven dwalen in de tekeningen en installaties. 

Coronatoegangsbewijs
Voor onze activiteiten zoals kunstenaarsgesprekken en lezingen vragen wij u vooraf een coronacheck-app, herstel- of testbewijs te tonen. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk.

Kunstenaarsgesprek Min of Meer

10 oktober 2021
15.00 uur
Podiumruimte
Gratis