60 aankomende journalisten van Fontys Hogeschool gaan in gesprek met elkaar met met Matthijs Bosman over het opkomende populisme en polarisatie in de samenleving. Iedereen is van harte welkom om dit gesprek bij te wonen. Sluit aan wanneer je wilt en denk, praat en vraag mee!

Op zoek naar de niet bestaande ideologie van Nederland
Vanuit zijn organisatie Superland bespreekt Matthijs Bosman ingewikkelde onderwerpen en onderzoekt hij hoe mensen elkaars verhaal beter kunnen gaan begrijpen. Geboeid door het idee dat populisme de samenleving meer en meer uiteen lijkt te drijven, begon Bosman zich te verdiepen in dit onderwerp: ‘ik vind het een fascinerende vraag om uit te zoeken welke ideologie we eigenlijk nog missen, nu steeds meer mensen zeggen dat ze zich niet gehoord voelen’. De draaimolen van Superland is een open uitnodiging aan iedereen om het gesprek te voeren dat nog niet gevoerd is.

De draaimolen staat nog tot en met 5 november in Kunstenlab. Het gesprek met de journalisten maakt deel uit van het programma dat Matthijs Bosman organiseerde rond de draaimolen. Meer informatie over het programma lees je hier

Geloof het of niet... een draaimolen

26 september 2023
11.15 tot 15.00 uur
11.00 uur
Podiumruimte
Gratis