Op zondag 6 december om 15.00 uur sluiten we de tentoonstelling GRIDS af met een kunstenaarsgesprek tussen Art van Triest en Arno Kramer. De kunstenaars hebben veel raakvlakken in hun werk: je kunt de installaties van Art van Triest als ruimtelijke tekeningen beschouwen en Arno Kramer maakt in zijn tekeningen veel gebruik van patronen en herhaling. Hoe denkt Arno Kramer bijvoorbeeld over controle, het toelaten van toeval, het toeval weer sturen en gebruiken in het werk? Over de manier waarop Art van Triest het toeval heeft gebruikt voor destructie en constructie bij zijn performance?
 
Daarnaast heeft Art van Triest net een residency afgerond in AGA in Amsterdam (grafisch atelier) waar hij geëxperimenteerd heeft met zeefdruk en etsen; ook hierbij speelt sturing en toeval een grote rol, naast materiaalgevoeligheid, lijnvoering, zwart versus kleur. Deze etsen laat Art van Triest ook zien in zijn tentoonstelling GRIDS. 

We besteden tijdens het kunstenaargesprek ook aandacht aan de tentoonstelling AKI OUTside waarin studenten van de AKI/ArtEZ hun schetsontwerpen en maquettes laten zien voor een site-specific opdracht. 

Het kunstenaarsgesprek bijwonen?
In verband met de maatregelen rond Covid 19 mogen we een beperkt aantal gasten ontvangen in het Kunstenlab. Wij vragen u zich daarom vooraf aan te melden. Dat kan via info@kunstenlab.nl of telefonische 0570 - 611848. Vermeld hierbij met hoeveel personen u wilt komen en of u al dan niet uit één huishouden komt. 

Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens uw bezoek aan het Kunstenlab. Mondkapjes zijn eventueel ook verkrijgbaar bij de receptie. 

Finissage tentoonstelling GRIDS

6 december 2020
15.00 uur
Grote Zaal
gratis