De tentoonstelling ' A possible monument' in de voormalige drukkerij Roto-Smeets in Deventer is een vervolg op de tentoonstelling 'In mind I fly' die afgelopen winter te zien was in Kunstenlab. 

Al enige tijd werkt Ronald de Ceuster met geleende materialen zoals kasten, sokkels, schotten, platen en planken, vaak afkomstig uit de ruimtes waar hij de installatie bouwt. Hij ontdoet het materiaal van zijn functie en componeert een nieuwe wereld waarin hij vertoeft. Hetzij live met performances of op foto's en/of video.

In Kunstenlab gebruikte De Ceuster materialen afkomstig van Roto-Smeets. Zijn 'werelden' in Kunstenlab en Roto-Smeets overlappen elkaar door eenzelfde opbouw van compositie die zich in beide gevallen voegt naar de ruimte. De installatie in Roto-Smeets is wel van een veel grotere maatvoering dan in Kunstenlab. Beide installaties ademen een sfeer van weemoed en verlangen. Dit wordt nog eens extra versterkt door de performance die in Roto-Smeets op zondag 22 mei tussen 13.00 uur en 17.00 uur een aantal keer zal worden uitgevoerd.

Meld je hier aan voor een bezoek aan het atelier van Ronald de Ceuster op 22 mei (aanmelden is verplicht) 

De performance wordt uitgevoerd door: Arianne Koeleman, Job Kühlkamp, Ronald de Ceuster

Muziek: Diederik de Ceuster

Locatie:
Vm Roto Smeetsgebouw
Hunneperkade 4
7418 BT Deventer

 


Met dank aan: SVE group, DCC 500 en Stichting Stokroos

A possible monument

22 mei 2022
13.00 t/m 17.00 uur
Voormalige Roto Smeetsgebouw
Gratis