Over Anan Striker
Anan is tekenaar, schilder, beeldhouwer, typograaf, beelddichter en tapejockey. In zijn werk put hij inspiratie uit het alledaagse: sport, muziek, typografie, liefde en kunst. Tekenen is hierbij voor hem altijd het vertrekpunt geweest. Het vormt de basis van zijn schilderijen, waarin een daadwerkelijke teken-achtigheid zit. Ook zijn sculpturen lijken een soort ruimtelijke tekeningen.

Anan ontwikkelde al tijdens zijn grafische opleiding een abstracte versie van zijn voornaam. Met een beetje fantasie zie je in die letters viereneenhalve driehoek. Anan herkent zijn naam terug in hekjes, gevels, straatstenen, lichtreclame, hotdogs en architectuur. Deze herkenningen fotografeert hij en zijn te volgen via Instagram #almosteverydayiseemyname.

Het is een manier om bekendheid te genereren zoals een graffiti artiest dat doet. Het fenomeen om 'all-city' te zijn, om een koning te zijn, om je eigen naam op zoveel mogelijk plekken achter te laten en terug te zien.

Anans handschrift is daarnaast bepaald door muziek. Zoals een musicus zijn muziek componeert, componeert hij zijn kunst. Waar kan, worden door hem titels van hiphop classics en referenties naar gabbercultuur ingezet. Tentoonstellingen zijn niet compleet zonder soundscapes op basis van synthesizers, drumcomputers en space-echo’s. Soms van collega-kunstenaars, soms van eigen hand, vaak van de Amsterdamse dj-formatie MONO BROS, die hij samen met Luuk Wezenberg oprichtte in 2013. Onder deze noemer draaien zij cassettes en vinyl om het analoge hoog te houden in dit digitale tijdperk.