Stagiair (m/v/x) Communicatie en Marketing


Werkplek
Kunstenlab bevindt zich op een spannende industriële locatie, middenin de culturele broedplaats ‘Havenkwartier’ in Deventer. Hier organiseren we exposities en projecten op het gebied van experimentele hedendaagse beeldende kunst en bieden we een podium aan creatieven uit bijvoorbeeld theater, geluidskunst of film.

Deventer is onze uitvalsbasis, van daaruit organiseren we met een team van ruim 10 collega’s vele projecten in de wijde regio. Je bent dan ook met enige regelmaat op locatie te vinden, om de juiste sfeer te proeven voor de verhalen die je vertelt. Lees meer over onze activiteiten op onze website. 

Stageplek
Tijdens je stageperiode werk je mee aan de promotie van onze vele activiteiten: tentoonstellingen, onthullingen van kunstwerken in de openbare ruimte, kunstroutes, festivals en de presentaties van Kunstenlab Podium. Binnen onze projecten hebben we speciale aandacht voor talentontwikkeling en educatie, waar we graag over vertellen. We richten ons op zeer uiteenlopende publieksgroepen. Soms hebben we een hele kleine, specifieke doelgroep, maar vaak ook een heel breed publiek. Zo is Kunstenlab ook initiatiefnemer van de IJsselbiënnale: een grote kunstmanifestatie dat 1 x in de twee jaar plaatsvindt. De komende tijd zullen we ons bovendien iets meer focussen op de landelijke profilering van Kunstenlab zelf en het ontwikkelen van een marketingstrategie.

Taken
In samenwerking met je collega’s zorg je voor de uitvoering van de externe communicatie en marketing van Kunstenlab en haar activiteiten, d.m.v. het:

Wij zoeken een stagiair (m/v/x) met affiniteit voor kunst en cultuur, die:

Wat bieden wij:
Een leuke stage in een dynamische culturele organisatie met grote ambities, een maatschappelijke doelstelling en een uitgebreid netwerk. Vanuit een kleinschalig team van betrokken en deskundige collega’s, werk je samen met vele relaties en samenwerkingspartners, waaronder veel creatieven. Je krijgt de kans om fikse werkervaring op te doen op het gebied van communicatie & marketing binnen de sector van kunst & cultuur. Je leert de dynamiek van deze sector kennen, kunt netwerk opbouwen en proeven of een baan in deze branche iets voor jou is. Daarnaast krijg je de kans om je eigen vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen binnen een professionele omgeving. 

Periode
Periode: jaarlijks vanaf februari en september, bij voorkeur voor een periode van 4-6 maanden, 3-5 dagen per week)

Interesse?
Mail ons dan een brief met motivatie en CV.
Voor meer informatie bel je ons op 0570-611848