Zondag 21 juni om 15.30 uur in de podiumruimte 

René Adema maakt deze animatie geinspireerd op het kunstwerk van Michiel Schierbeek, naar een idee van Aukje Grouwstra. Het doel van het project is de bestaande collectie kunstwerken in de openbare ruimte van Deventer op een andere manier onder de aandacht te brengen. De animatie wordt op zondag 21 juni om 15.30 uur voorafgaand aan de finnissage van het werk van Gilly van Zanten getoond in de podiumruimte van het Kunstenlab. 

Daarnaast heeft Aukje Grouwstra met de Kunstklas van 't Stormink samengewerkt. Het werk van Schierbeek bestaat uit wiskundige vormen, die vervolgens zijn samengesteld. Dat is de insteek die Aukje Grouwstra kiest om met de leerlingen aan de slag te gaan. Samen met docent Wilma Hekkert worden de volgende stappen in het proces genomen: onderzoekend schetsten op de locatie van het kunstwerk, grip en inzicht krijgen op deze vorm door het na te bouwen en vervolgens zelf schetsen en bouwen in het Techniek lokaal van de school. De eigen werken worden uitgevoerd in het Smartlab. 

Op de nieuw te ontwikkelen website waarop alle kunstwerken in de openbare ruimte van Deventer te zien zijn, zijn beide resultaten van dit project te bekijken. 

De commissie Kunst en Openbare Ruimte Deventer is bezig met een website met daarop alle kunstwerken in de openbare ruimte van Deventer. Kunstenlab en Bureau Kunstcircuit ondersteunen dit initiatief met een eigen project waarbij ze een aantal werken extra onder de aandacht van het publiek gaat brengen. Zij hebben kunstenaar Aukje Grouwstra gevraagd een project  te organiseren dat ingaat op de betekenis en de locatie van het werk van Michiel Schierbeek. Het belangrijkste doel van de opdracht is het bekendmaken van het beeld en het liefst een verbinding maken met het beeld.

Project Beeldenstorm
Met het project Beeldenstorm wordt een aantal kunstwerken in de openbare ruimte van Deventer extra onder de aandacht van het publiek gebracht. Het belangrijkste doel is het bekendmaken van de collectie kunstwerken in de openbare ruimte van Deventer en daarbij het beeld of de intentie van het beeld extra te beleven. De commissie Kunst en Openbare Ruimte Deventer ontwikkelt op dit moment een website met alle kunstwerken in de openbare ruimte van Deventer. Een foto- en/of beeld- en geluidsverslag van de verschillende deelprojecten komen op deze website te staan.