De langverwachte website Buitenkunst in Deventer is op vrijdag 10 juli feestelijk gelanceerd. Op deze website vind je een overzicht van kunstwerken in Deventer die je tegenkomt in de openbare ruimte: op straat, in parken, op pleinen en andere plekken. Veel van deze kunstwerken zijn in opdracht gemaakt, en speciaal voor de plek waar ze staan. Bijvoorbeeld door bedrijven, scholen, ziekenhuizen, de gemeente, maar ook particulieren en vele anderen. 
Met de website Buitenkunst in Deventer willen we iedereen die belangstelling heeft, de mogelijkheid geven om alle informatie te ontdekken over die kunstwerken en de kunstenaars die ze maakten. 

Neem een kijkje op de website Buitenkunst in Deventer > 

Gemeentelijke kunstcollectie
De meeste kunstwerken zijn in eigendom van de gemeente Deventer. In Deventer is het gemeentelijk beleid op gebied van kunst in de openbare ruimte sinds 2010 vastgelegd in de visie ‘De sokkel voorbij, kunst en publieke ruimte’. De gemeente werkt met een gemeentelijke adviesraad en met een fonds dat gevoed wordt vanuit de percentageregeling en van waaruit de er opdrachten worden gegeven aan kunstenaars.
De belangrijkste reden om ergens een kunstwerk te willen plaatsen, is om waarde toe te voegen aan een plek: door het vertellen van een (niet meer zichtbaar of bekend) verhaal, of door te zorgen dat het prettiger wordt om op een plek te verblijven.

Meer weten over het gemeentelijk kunstbeleid? Lees dan hier verder >