Kunstenlab wil graag toegankelijk zijn voor iedereen. Aangezien wij gehuisvest zijn in een monumentaal pand, zijn er soms zaken waar u rekening mee moet houden.

Toetsing toegankelijkheid door Stichting Ongehinderd
Op 2 december 2022 heeft stichting Ongehinderd de toegankelijkheid van Kunstenlab getoest. Lees hier hun bevindingen. 

Parkeren
Recht voor onze deur (loopafstand 4 meter) zijn gratis parkeerplaatsen. Tevens is er een voorrijdmogelijkheid tot direct voor de ingang. Alle toegangswegen zijn verhard.

Openbaar Vervoer
U kunt vanaf centraal station Deventer buslijn 57 (Arriva richting Laren)  nemen en uitstappen bij de halte Mr. De Boerplein. Vanaf hier is het 3 minuten lopen naar de entree van Kunstenlab.  

Receptie
Als u Kunstenlab binnenkomt treft u eerst onze receptie-balie.
Op werkdagen is de receptie bemenst door onze vaste receptionist en gastvrouw Anne Penders. Zij zal u ontvangen en neemt de telefoon aan. In het weekend wordt u ontvangen door één van onze vrijwillige hosts. U kunt de receptie bereiken via info@kunstenlab.nl / 0570-611848

Rolstoel en scootmobiel
Kunstenlab is te bezoeken met de scootmobiel of rolstoel inclusief een begeleider. Het pand bestaat uit meerdere tentoonstellingsruimten, waarvan 2 gelijkvloers zijn en een derde bereikbaar is via een (redelijk steile) hellingbaan en/of trap van 3 treden. Mocht u geen begeleider bij u hebben, dan helpen wij u vanzelfsprekend graag.

Toiletten
In Kunstenlab zijn de toiletten genderneutraal. Een mindervalidentoilet is aanwezig.

Overig
Over het algemeen is Kunstenlab een rustige doorstroomlocatie, waar u geen grote groepen mensen zult treffen. Per tentoonstelling zullen de prikkels anders kunnen worden ervaren, hiervoor kunt u onze agenda raadplegen. In de barruimte zijn zitmogelijkheden en is het mogelijk om even uit te rusten. Hulphonden zijn uiteraard toegestaan.