Afgelopen zomer werd de nieuwe website Buitenkunst in Deventer gelanceerd, met alle kunstwerken in de Deventer openbare ruimte daarop. Kunstenlab biedt naar aanleiding hiervan een nieuw lespakket aan over buitenkunst.

Hoe past een kunstwerk in de omgeving? Waar heeft de kunstenaar rekening mee gehouden? De lessenreeks neemt leerlingen in 6 lessen mee langs de buitenkunst die Deventer rijk is. Leerlingen gaan op pad om de buitenkunst bekijken, maar steken zelf ook de handen uit de mouwen in de klas!

De leerlingen onderzoeken kunst in relatie tot de omgeving op verschillende manieren, zoals via fotografie, geluidsfragmenten, een collage en uiteindelijk door zelf een maquette te maken. Tijdens het project is ook reflectie op kunst en op hun eigen werk en proces een belangrijk onderdeel.

De lessenserie kan het hele jaar door uitgevoerd worden. En natuurlijk kan je als docent je eigen accent aanbrengen of invulling geven. Het lespakket is gericht op bovenbouw PO en onderbouw VO.

Een voorproefje op één van de opdrachten vind je hierbij. Het gaat om een opdracht bij het werk Growing Fence, dat Tanja Smeets realiseerde bij de fietsenstalling van het station.

Mini opdracht Buitenkunst - Growing Fence

Ben je enthousiast en wil je graag meer informatie over inhoud en kosten, neem contact op met Josien in ‘t Hof via josien@kunstenlab.nl.