Kunstenaar Aimée Zito Lema heeft de tentoonstellingsruimte van Kunstenlab getransformeerd tot een donkere kamer. Onder het licht van rode lampen kun je de analoge fotoafdrukken bekijken die zij voor de tentoonstelling maakte. Ze gebruikt daarvoor negatieven uit haar familiealbums maar ook uit openbare archieven. Door verschillende beelden over elkaar heen te leggen ontstonden er nieuwe beelden. Ze omschrijft het werken in de donkere kamer als een magisch proces en gaf haar tentoonstelling de titel 'Een choreografie in het donker'.

Vroeger was het nog heel normaal om je eigen foto's af te drukken, maar tegenwoordig heeft bijna niemand meer het materiaal om dit te doen. Om toch de magie van de doka te kunnen ervaren richten we op woensdag 1 mei een donkere kamer in Kunstenlab in. Hier ga je onder begeleiding van de workshop docent aan de slag met chemie, licht en fotopapier om zo je eigen (zwart wit) foto's af te drukken. Hiervoor kun je oude negatieven meenemen die je nog hebt liggen of kun vinden bij familie, maar je kunt ook met foto's werken die op je telefoon staan.

Kosten:
€ 7,50 per persoon ( i.v.m. materiaalkosten: fotopapier, chemie etc.). Koffie, thee en iets lekkers is inbegrepen.

Datum & reserveren (verplicht):

De doka-workshop start om 15.00 uur en begint met een introductie door kunstenaar Aimée Zito Lema en duurt ongeveer tot 17.00 uur.

Bestel hier je ticket

 

 

Workshop foto's afdrukken in de donkere kamer

1 mei 2024
Podiumruimte