Op verschillende plekken in de sfeervolle binnenstad zijn op vier aaneensluitende avonden in november projecties te zien van kunstenaars, fotografen en ontwerpers uit Deventer. Op gevels en muren zie je de kunsten vergroot afgebeeld. Stuit op een muur van automagisch gevonden wijsheden, wordt meegenomen in een abstract lijnenspel van wortels of laat je in een zijstraat verrassen door een liefdesbrief van lettervermicelli. 

Deelnemende kunstenaars
Niek Doup, Esmay Groot Koerkamp, Elise van der Linden, Isabelle Renate la Poutré, Harco Rutgers, TAMTAM objektentheater, TAS en Studio Wonder. 

Open plek
Wil je zelf meedoen aan Weerlicht? Dat kan! Stuur een filmpje van maximaal 3 minuten wat geschikt is voor alle leeftijden naar puk@kunstenlab.nl. De deadline hiervoor is 1 november. Een selectie van de inzendingen zal (zonder geluid) wordt opgenomen in de route.

 

Nevenactiviteiten bij Weerlicht

!FRAGMENTS! van Patrick Mangus
Het werk ‘White trash (under the bridge)’ van Patrick Mangnus is een hedendaagse variant op de Romantische ets "Gezicht op Waterloo Bridge te Londen in de mist" van Willem Witsen uit 1890. Dit werk dient nu als basis voor !FRAGMENTS! Aangevuld met verlichting en ruimtelijke elementen komt de unheimliche sfeer van deze installatie welhaast nog beter overeen met het viaduct en plekken die we graag mijden tijdens nachtelijke escapades.

Te zien bij Nachtexpo: Handelskade 1 

'Vèrsmelten Versmólten' van Philip Vermeulen
Philip Vermeulen presenteert bij Kunstenlab zijn installaties 'Wether Weather’ en ‘FanFanFan’, waarin hij natuurkundige verschijnselen als licht, geluid en beweging manipuleert. De kinetische ‘hypersculpturen’ bewegen met zo’n hoge snelheid dat de fysieke eigenschappen van de materialen voor je ogen lijken te vervormen. Lees meer >

Locatie: Kunstenlab, Havenplein 20 (Havenkwartier)
 

'Chromosphere' van Lisa Maartense
In de Kunstenlabsteeg toont Lisa Maartense een site specific muurschildering 'Chromosphere'. Hierbij werkt Lisa met het element licht. Voor de muurschildering gebruikt ze fotochemische pigmenten, die verkleuren bij de blootstelling aan licht. Lees meer >

Te zien in de Kunstenlabsteeg: vanaf buitenzijde van het Kunstenlab in de Noordzeestraat (Havenkwartier)

Kunstenlab is tijdens Weerlicht extra geopend:
Vrijdag 5 november van 19.30 t/m 22.00 uur
Zaterdag 6 november van 13.00 t/ 22.00 uur

 


Samenwerking
Dit project is een coproductie van De Nieuwe Oost | pop en Kunstenlab in samenwerking met MIMIK, de Perifeer, Nachtexpo en Burgerweeshuis.

Weerlicht is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Wesselings - van Breemen en Deventer Cultuur Club.

Weerlicht

4 november 2021 t/m 7 november 2021
17.00 tot 22.00 uur
Binnenstad Deventer