Deventer kunstenaar Elise van der Linden laat in het voormalig Belgisch vrachtschip de Eestroom de video-installaties 'Wandering'  en 'Verbinding' zien. Samen vormen ze een installatie waarbij je als bezoeker deel uitmaakt van het kunstwerk: je stapt in een nieuwe wereld en loopt tussen het videowerken door in het ruim van het schip. Je ziet projecties van ruimtes en planten die aan je voorbijgaan. Op deze locatie voelt het bijna als een onderwaterwereld.

Van der Linden laat zich in haar werk leiden door het vaak onopgemerkte verloop van de dingen. Zoals een groeiproces van een plant, ophopingen en resten van ooit belangrijke verhalen op papier, de snelheid van onze voertuigen, de door de mens gebouwde ruimten en constructies die weer uiteen vallen. De tijd brengt een constante spanning tussen verandering en de menselijke neiging tot het vasthouden aan wat was.

Foto’s uit de serie Shades of Silence vormden voor Elise van der Linden de inspiratie voor Wandering. Ze zijn gemaakt in een vervallen dorpje, waar de natuur haar plek weer terugpakt. Wandering is gemaakt voor Theaterfestival de Parade 2017, waar Elise de solotentoonstelling ’Shades of Silence’ had in het Parademuseum, in opdracht van Museum de Fundatie.
Voor deze Open Monumentendag is het werk aangepast aan de omstandigheden op het schip de Eestroom en krijgt het een heel nieuwe lading en betekenis. Het werk is ook voor het eerst in Deventer te zien.

Datum: 11 en 12 september 2021
Tijdstip: zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdagavond van 20.00 tot 22.30 uur tijdens de Nacht van Goud
Locatie: De Eestroom, aan de Wellekade in Deventer
Toegang: gratis

 

Een exclusieve rondleiding bij de video-installaties door Elise van der Linden

Op vrijdag 10 september geeft Elise zelf twee exclusieve rondleidingen op het vrachtschip waarbij ze meer zal vertellen over haar video-installaties en over hoe haar werk tot stand is gekomen. Deze exclusieve rondleidingen met de kunstenaar starten om 13.00 en 15.00 uur. Er kunnen maximaal 8 personen per rondleiding mee en het duurt ongeveer een half uur. Aanmelden is daarom verplicht. Kosten zijn € 5,- per persoon en kunnen met een tikkie bij de boot worden betaald.  

Aanmelden rondleiding
Stuur een bericht naar Marike Pool (marike@kunstenlab.nl) onder vermelding van het tijdstip en aantal personen. 

 

Het gehele programma van Open Monumentendag vindt u op www.openmonumentendag.nl

Wandering - Elise van der Linden

11 september 2021 t/m 12 september 2021
zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur en zaterdagavond van 20 tot 22.30 uur tijdens de Nacht van Goud
Lage Wellekade
gratis